Af - 13/06-15 14:14

Dette par vil lade sig skille, hvis homoseksuelle må gifte sigDette par vil lade sig skille, hvis homoseksuelle må gifte sig

En australsk mand har annonceret, at han lader sig skille fra sin kone i protest, hvis homoægteskaber bliver tilladt i landet.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet herover kan du se glade eksempler på homovielser
---------------------------------------------------------------------------------

En kristent par i Australien har svoret at lade sig skille, hvis det bliver lovligt for homoseksuelle at gifte sig i landet.

Det har parret annonceret i et læserindlæg i Canberra CityNews.

Nick Jensen, der har ført pennen, har aldrig elsket andre end sin kone Sarah, som han har været gift med i 10 år. Alligevel har parret besluttet, at de er klar til at gå fra hinanden.

- Det er et spørgsmål om samvittighed. Min kone og jeg nægter at anerkende statens definitionen af ægteskab, hvis det kommer til at omfatte ægteskab mellem personer af samme køn, skriver han.

Irland stemmer ja til homovielser
Irland stemmer ja til homovielser

TV: Irsk kampagne for homo-rettigheder går lige i hjertet
TV: Irsk kampagne for homo-rettigheder går lige i hjertet

- Grunden er, at vi som kristne ikke tror på, at ægteskabet er opfundet af mennesket. Vores synspunkt er, at ægteskabet er en grundlæggende del af 'skabelsen'. Det er en forening af mand og kvinde foran en forsamling og Gud, skriver han videre.

Ifølge Nick Jensen vil parret fortsat leve sammen og anse sig som gift foran Gud, men de vil ikke længere være offentligt registrerede ægtefolk.

Nick Jensen har forsøgt at komme anklager om intolerance over for homoseksuelle i møde.


- Dette har været en stor beslutning for min kone og jeg. Nogle vil beskylde os at være fanatiske eller for at være hadefulde. Men dette kunne ikke være længere fra vores intentioner. Sandheden er, at ægteskab simpelthen for vigtigt. Det er en hellig institution, ordineret af Gud. Det har altid været forstået som at være den eksklusive relation, hvor en mand og en kvinde bliver "ét kød". Ethvert forsøg på at ændre definitionen af ægteskabet ved lov er ikke noget vi vil tage del i.

Kvinde med lesbiske forældre springer ud som modstander af homo-ægteskaber
Kvinde med lesbiske forældre springer ud som modstander af homo-ægteskaber

Amerikansk menighed godkender homo-ægteskaber i kirken
Amerikansk menighed godkender homo-ægteskaber i kirken

Det australske parlament skal forventeligt stemme om lovgivningen vedrørende ligestilling mellem ægteskaber ved årets udgang. Ifølge en undersøgelse foretaget af The Guardian er politikerne delte i spørgsmålet.

USA's højesteret lovliggør homoægteskaber i fem stater
USA's højesteret lovliggør homoægteskaber i fem stater

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx