Af - 19/01-14 10:54; Opdateret: 19/01-14 11:15

By i brand: Droner generer brandvæsnetBy i brand: Droner generer brandvæsnet

30 huse er totalskadet, og endnu flere står i brand i lille norsk bysamfund. 90 mennesker er blevet behandlet for røgforgiftning.

storybild

En stor del af den lille norske by Lærdalsøyri har stået i flammer i nat. Ilden er stadig ikke under kontrol, men myndighederne betegner dog situationen som stabil her søndag formiddag. (Billede: Twitter @Gatemann)

Flere helikoptere er sat ind for at bekæmpe den brand, der har hærget Lærdal i det vestlige Norge – 200 kilometer fra Bergen og 300 kilometer fra Oslo.

Men de forstyrres af droner – altså fjernstyrede, ubemandede luftfartøjer – fortæller det lokale politi til den norske avis VG.

- Hvis nogen bruger droner, så skal de ud derfra. Der kan opstå farlige situationer, og det kan udgøre en fare for helikopterne, siger Nils Erik Eggen fra Sogn og Fjordane politidistrikt til avisen.

Norsk by i flammer: 25 procent af indbyggerne på sygehuset
Norsk by i flammer: 25 procent af indbyggerne på sygehuset

Udover droner hindres redningsarbejdet også af, at både telefoner og internet er nede i byen, ligesom strømmen ifølge Bergens Tidende er gået og i værste fald kan være væk i flere dage.

Flere brugere på det sociale medie Twitter mener, at det må være tabloidavisen VG selv, der har haft droner i luften for at få gode billeder af branden.Andre skriver om, at myndighederne burde have tilladelse til at skyde dronerne ned. VG understreger, at deres video blev filmet før der var helikoptere i luften.

Norsk by står i flammer: Ilden er ude af kontrol
Norsk by står i flammer: Ilden er ude af kontrol

I løbet af natten og morgenen er 90 personer blevet behandlet for røgskader, og et sted imellem 15 og 20 er sendt videre til andre hospitaler. Der er ingen meldinger om alvorlige skader, men der kommer stadig folk til Lærdal Sygehus med behov for behandling, skriver VG.

Branden startede lørdag aften, men der er endnu ingen officielle bud på årsagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tre mænd uden for livsfare efter...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Morten bruger 5.700 kroner for meget...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx