13/04-17 12:32

8 måneder gamle Charlie skal dø, slår britisk højesteret fast: Forældre knuste8 måneder gamle Charlie skal dø, slår britisk højesteret fast: Forældre knuste

Begge forældre faldt sammen i gråd, da dommen blev afsagt.

storybild

Britisk højesteret har givet læger lov til at afslutte den livreddende behandling af en otte måneder gammel dreng med en sjælden genetisk sygdom. Det er til trods for, at forældrene ønsker, at sønnens behandling skal fortsætte.

Det skriver BBC.

Det er specialister ved Great Ormond-hospitalet i London, der har taget sagen til retten. De mener, at den otte måneder gamle Charlie Gards livskvalitet er så ringe, at han burde blive afkoblet fra respiratoren, som han er afhængig af.

Charlie Gards forældre, Connie Yates og Chris Gard, har kæmpet for, at Charlie Gard kunne komme til USA for at gennemgå en forsøgsbehandling.

Til det formål har forældrene og et hold omkring dem stablet en indsamling på benene, som skal betale for behandlingen.

I skrivende stund er der samlet mere end 11,1 millioner kroner ind til behandlingen af Charlie Gard.

Den otte måneder gamle dreng lider af en sjælden variant af en mitokondriesygdom, som blandt andet fører til muskelsvaghed og øget fare for hjerneskader. Ifølge The Guardian er sygdommen kun påvist hos 16 børn på verdensbasis, og der findes heller ingen kendt behandling eller kur.

Tirsdag slog højesteret i London fast, at Charlie har en kronisk hjerneskade, og at den livreddende bør afsluttes.

Sagens dommer, Justice Francis, sagde, at det var med tungt hjerte, men komplet overbevisning og med barnets bedste i tankerne, at dommen blev afsagt.

Dommeren roste Charlie Gards forældre for deres kampagne og dedikation for sønnen siden Charlie Gard blev født 4. august i fjor.

Begge forældre faldt sammen i gråd, da dommen blev afsagt, og gik inden de hørte hele dommerens domsafsigelse.

»Jeg ved, at dette er den sorteste dag for Charlies forældre, og jeg føler med dem. Jeg håber bare, at de med tiden vil acceptere, at det er for Charlies bedste at lade ham sove ind i fred i stedet for at tage ham igennem mere smerte og lidelse,« sagde Justice Francis ifølge BBC i domsafsigelsen, som Charlie Gards forældre altså ikke hørte.

Forældrene har tre uger til at anke dommen, og hospitalets ledelse har slået fast, at man vil fortsætte behandlingen af den lille dreng indtil der er taget stilling til en eventuel anke.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overvældende interesse for at se...
bt.dk
OL-atlet chokerer og forarger med...
bt.dk
Wozniacki risikerer at miste...
bt.dk
Engelsk legende helt vild med...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx