Af - 20/08-14 16:49

Han er verdens ældste: Gik på pension før månelandingenHan er verdens ældste: Gik på pension før månelandingen

Den tidligere skoleleder Sakari Momoi er verdens allerældste mand.

storybild

Sakari Momoi får overrakt certifikatet som verdens ældste nulevende mand af en repræsentant fra Guinness World Records. (Billede: AP/Tokyo)

Sakari Momoi er 111 år og 196 dage.

Dermed blev han født, før Albert Einstein præsenterede sin relativitetsteori, han var voksen, da 1. verdenskrig sluttede, og han stoppede sit arbejdsliv, før Neil Armstrong satte sin ben på månen i 1969.

Så gammel bliver Marie
Så gammel bliver Marie

Men han er her stadigvæk, og i dag fik Sakari Momoi certifikatet fra Guinness World Records, der slår fast, at han er verdens ældste nulevende mand. Det skriver rekordbogen på sin hjemmeside.

Guinness World Records verificerede fødselsdatoen ved hjælp af en fødselsattest og andre officielle papirer, og det er imponerende at blive så gammel, slår rekordbogens redaktør fast:

Her er dyrene der overlever mennesker tre gange
Her er dyrene der overlever mennesker tre gange

- For lige at sætte hans alder i perspektiv, så er han altså fra før, Wright-brødrene lavede deres første flyvning. Han blev født før, Henry Ford producerede sin første bil, og hans fødselsdato er tidligere end forfatteren George Orwell og jazzlegender som Bix Beiderbeck og Fats Waller

Titlen som værdens ældste mand overtager han fra amerikaneren Alexander Imich, der i starten af juni sov stille ind efter et liv, der varede 111 år og 124 dage.

Verdens ældste nulevende siamesiske tvillinger tæt på at få deres største drøm opfyldt
Verdens ældste nulevende siamesiske tvillinger tæt på at få deres største drøm opfyldt

Sakari Momoi blev født den 5. februar 1903 i Fukushima, og i sit arbejdsliv var han lærer og senere skoleleder i Fukushima.

Den lange periode som pensionist har Sakari Momoi brugt på rejser sammen med sin nu afdøde kone Tamiko. De blev gift i 1928 og fik fem børn.

Verdens ældste mand er død
Verdens ældste mand er død

I dag bor verdens ældste mand på et hospital i Tokyo. Her får han blandt andet tiden til at gå med at male og læse kinesisk litteratur.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx