Af Frida Marie Bertelsen - 04/11-17 18:51; Opdateret: 04/11-17 21:42

Kunder hos populær tøjkæde finder uhyggelige beskeder gemt i tøjetKunder hos populær tøjkæde finder uhyggelige beskeder gemt i tøjet

Beskederne stammer fra tyrkiske medarbejdere der hævder, at tøjgiganten skylder dem penge for flere måneders arbejde.

storybild

Pepole walk in front of the entrance of a Zara clothing store on February 24, 2014 shows in the French northern city of Lille. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN (Billede: PHILIPPE HUGUEN)

Ifølge flere kunder hos tøjkæden Zara i Istanbul er der blevet fundet beskeder i lommerne på tøjet, hvorpå tyrkiske ansatte skriger efter hjælp.

I beskederne står der:

'Jeg har lavet det tøj, som du er ved at købe, men jeg er ikke blevet betalt for det.'

Nogle fabriksarbejdere, der har produceret tøj for Zara, har ifølge nyhedsbureauet AP besøgt nogle af Zaras butikker i Tyrkiet, hvor de har efterladt beskederne i tøjet i håb om, at tøjgiganten betaler dem for deres arbejde.

Med et årligt salg for 534 millioner kroner og mere end 2.200 butikker verden over er Zara en af verdens mest succesfulde brands. Det forekommer derfor usædvanligt, at det skulle være et problem at betale sine ansatte.

Det er heller ikke første gang, at det spanske brand rammes af hård modvind. Tidligere er Zara blevet beskyldt for miljøforurening og at ignorere kummerlige fabriksforhold. Desuden er den populære tøjgigant tidligere beskyldt for slave- og børnehandel samt at udnytte syriske flygtningebørn under 15 år til at arbejde for virksomheden.

Ifølge The Independent arbejder Zara på at forbedre forholdene for deres ansatte. De ønsker nu at etablere en såkaldt 'hardship fund', der skal sikre de ansatte den løn, de har arbejdet sig til.

The Independent har uden held forsøgt at kontakte Zara for en kommentar.

LÆS OGSÅ: Købte kjole i Zara: Fik behåret 'overraskelse' med i købet

LÆS OGSÅ: Kunder raser mod populær tøjgigant: 'Ved I hvad kurver er?'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Bookmaker har fået ny favorit: Han...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx