Af Jeppe Pedersen - 23/12-17 11:12

Folk raser over britisk prinsesse efter julefrokost: 'Det er ulækkert og en klam gestus'Folk raser over britisk prinsesse efter julefrokost: 'Det er ulækkert og en klam gestus'

De engelske royale fans er i oprør, efter den engelske prinsesse Michael af Kent bar en racistisk broche til et event, hvor det nye engelske royalpar Prins Harry og Meghan Markle deltog.

Til Dronning Elisabeth 2.'s årlige julefrokost blev prinsesse Michael set med en 'Blackamoor' broche, der viste en sort person med guld hovedbeklædning, skriver News.com.au.

'Blackamoor'-kunst bliver generelt set som racistisk. Kunsten er kendetegnet ved at være skulpturer eller andre figurer af sorte eller eksotiske personer - herunder slaver eller tjenere. Blackamoor-kunsten blev typisk brugt i Europa under den tidlige moderne periode.

Billedet af prinsesse Michael af Kent har floreret vidt omkring på de sociale medier, hvor folk står i kø for at harcelere over det racistiske smykke.

Twitter-brugeren Amy Wyatt skriver:

'Ulækkert, at prinsesse Michael af Kent bærer en racistisk broche, der klart er til for at provokere Meghan Markle. Hvilken klam gestus.'

Og VegasMiki skriver:

'Det ser ikke ordentligt ud, rent faktisk ser det meget racistisk og provokerende ud. Hun burde blive forbudt området.'

Kongehuset har da også efterfølgende været ude og undskylde.

»Prinsesse Michael er meget ked og ulykkelig over, at det har stødt nogen,« siger en talsmand for det britiske kongehus til The Sun. Talsmanden siger i samme ombæring, at brochen er en gave, og at prinsesse Michael har båret den mange gange før.

Det britiske kongehus annoncerede 27. november, at Prins Harry havde valgt den amerikanske skuespiller Meghan Markle som hustru. Parret skal giftes 19. maj.

Meghan Markle har aldrig lagt skjul på hendes multi-etnicitet, som hun har fået fra sin far, der er hvid, og mor, som er afroamerikaner. I et interview med Elle i 2016 skrev hun, at det var rimelig klart defineret, hvis en person er sort eller hvid. Men når man både er sort og hvid, bliver det er mærkelig gråzone.

Hendes mulat-farve har dog givet hende en fordel i tv-verden, hvor hun både har spillet latina og afro-amerikaner, fortalte hun i interviewet.

Meghan Markle bliver den første amerikaner, der bliver gift ind i den engelske royale familie. Fredag offentliggjorde Kongehuset nye intime billeder af det kommende royale ægtepar.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bendtner forstår det ikke: ‘Det er...
bt.dk
Medie: Dansk ligaklub begæret konkurs
bt.dk
Casper Christensen afslører: Det sker...
bt.dk
Verdensstjerne med ultimativ hyldest...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx