Af - 20/01-15 09:15

Islamisk Stat har taget nye gidsler: Forlanger 1,2 mia. kr i løsesumIslamisk Stat har taget nye gidsler: Forlanger 1,2 mia. kr i løsesum

Islamisk Stat kræver 200 millioner dollar af Japan for at frigive to gidsler.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Flere medier rapporterer tirsdag morgen, at terrorbevægelsen Islamisk Stat holder to japanske statsborgere som gidsler, og de to gidsler vil angiveligt blive henrettet indenfor de næste 72 timer, hvis ikke Japan betaler en løsesum på 200 millioner dollar - svarende til ca. 1,28 mia. kroner.

Som ofte før har Islamisk Stat lagt en videooptagelse på nettet af de to japanske gidsler, hvor terrorgruppen fremfører sit krav, mens de to gidsler sidder på knæ i orange dragter.

- I har med stolthed betalt 100 millioner dollar til at dræbe vores kvinder og børn og til at tilintetgøre muslimernes hjem, siger en militant på videoen ifølge Ritzau med henvisning til Japans engagement i den vestlige koalition, som kæmper imod Islamisk Stat.

De to japanere er flere steder identificeret som Kenji Goto Jogo og Haruna Yukawa, men det er endnu ikke bekræftet.

Japan oplyser, at landet ikke vil give efter for terrorisme.

- Vores lands holdning er at bidrage til bekæmpelsen af terrorisme uden at give efter, og den er uændret, siger regeringens cheftalsmand, Yoshihide Suga ifølge Ritzau på et pressemøde i Tokyo.

Islamisk Stat har tidligere taget vestlige gidsler og henrettet dem, men det er første gang, at japanske statsborgere tages som gidsler.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx