Af Webstud/AS - 17/12-17 19:59

Internat lagt for had: Brugte noget helt særligt til at bekæmpe hjemløseInternat lagt for had: Brugte noget helt særligt til at bekæmpe hjemløse

Et dyreinternat i San Francisco, der har eksisteret i 150 år, er kommet i overordentlig modvind.

storybild

Mens herreløse hunde og katte i nød bliver modtaget med åbenhed og varme, får hjemløse en noget anden behandling, når de ligger foran dyreinternatet SPCAs bygning.

De får derimod reprimander fra en robot, der udstyret med kameraer og sensorer, der opdager uønsket aktivitet. Robottens job er at alarmere myndighederne. Det skriver Business Insider.

LÆS OGSÅ: Uhyggeligt: Denne robot er skabt til at jage, og du kan ikke flygte fra den

Det er ironisk, at SPCA, der på dansk står for 'Samfund for forebyggelse af ondskab mod dyr', behandler mennesker på en sådan måde, men det medgives, at de hjemløse skaber en del problemer foran internatets bygning:

»Vi kan ikke bruge fortovene overhovedet, når der ligger nåle, telte og cykler, så fra en gåendes synspunkt finder jeg robotten meget nemmere at styre end en teltlejr, udtalte Jennifer Scarlett, præsident for SPCA, om robotten K-5.

LÆS OGSÅ: Forskere har nu udviklet tankelæsende robot

Nu tager sagen imidlertid en drejning. Ifølge Deezen er K-5'eren blevet fjernet, efter lokale har klaget over og væltet det 180 kilo tunge apperat, som desuden ikke havde tilladelse til at blive testet i offentligheden.

Flere meldinger tyder på, at robottens sensorer blev indsmurt i barbecue sauce, hvorefter de lokale viklede den ind i en presenning, så den blev ubrugelig.

»De penge, der blev brugt på de her robotter, kunne have gået til herberg for de hjemløse«, lød et tweet fra en vred borger ved navn Mitch Wagner.

LÆS OGSÅ: Robot begår 'selvmord': Kørte i vandet og druknede sig med vilje

Det er ikke første gang, at en Knightscope-robot havner i problemer. Tidligere har den kørt ind i et barn i Silicon Valley og faldet i et vandbassin i Washington DC.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Få hele overblikket: Derfor fik Peter...
bt.dk
Princess Natascha tordner mod dansk...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
Madsens ven var med til at bygge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx