Af Ritzau - 21/12-16 19:32

Røde Kors: Det sidste hospital i Aleppo er evakueretRøde Kors: Det sidste hospital i Aleppo er evakueret

Efter mange døgns arbejde er patienterne på det sidste hospital i Aleppo blevet evakueret, siger Røde Kors.

storybild

Det sidste hospital i Aleppo er blevet evakueret, siger Dansk Røde Kors. Civile bliver evakueret til flygtningelejre i Idlib-provinsen, hvor der lige nu ligger sne. (Billede: Scanpix/George Ourfalian)

Det sidste hospital i den syriske storby Aleppo er blevet evakueret. Det fortæller generalsekretær i Dansk Røde Kors Anders Ladekarl.

Tusindvis af civile, heriblandt mange syge og sårede, har været fanget midt i kamphandlingerne i byen. Deres situation er desperat, da der mangler basale forsyninger, og regeringsstyrker er ved at erobre byen.

Siden weekenden har et større evakueringsarbejde fundet sted udført af blandt andre Røde Kors.

- Hele dagen (onsdag, red) har der været stop for evakueringerne i Aleppo.

- Men sidst på eftermiddagen kunne vi genoptage evakueringerne og for omkring to timer siden har vi tømt det sidste hospital, siger Anders Ladekarl.

Evakueringen af i første omgang syge og sårede fra Aleppos oprørskontrollerede østlige startede allerede søndag. Men flere hændelser, hvor der blev skudt på konvojer, har gjort evakueringerne ustabile.

Tirsdag fortalte FN, at op mod 25.000 mennesker var blevet evakueret fra Aleppo. Røde Kors har ikke noget overblik over hvor mange, der stadig mangler at blive evakueret.

- Det har vi intet overblik over. Det foregår sådan, at folk skal møde op til en række opsamlingspunkter. Men vi kører så længe, der er behov, og vi får lov til det, siger Anders Ladekarl.

Røde Kors største opgave består nu i at huse de mange civile, der er blevet evakueret ud af krigszonen.

- Dem, der er blevet evakueret, er i en elendig forfatning, og de kommer ud, stort set uden andet end det tøj de har på.

- Så lige nu er vi ved at sætte teltlejre op. Der ligger fem centimeter sne, så det er barske vilkår, folk bliver evakueret ud til. De har behov for alt mellem himmel og jord for at klare sig, siger generalsekretæren.

Han fortæller, at danskere indtil nu har doneret 4,5 millioner kroner til arbejdet i Aleppo.

- Det er utroligt flot, men vi har stadig brug for alle de ressourcer, vi kan få, siger Anders Ladekarl.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Derfor blokerer de lokale for Pusher...
bt.dk
Obama skriver kontrakt: Det skal han...
bt.dk
Simon Kjær i usædvanlig bøn: Vil have...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx