Af Ritzau - 10/01-17 12:16; Opdateret: 10/01-17 13:45

Domstol: Muslimske piger skal svømme sammen med drengeDomstol: Muslimske piger skal svømme sammen med drenge

Muslimsk familie i den schweiziske by Basel kan ikke nægte at sende deres døtre til skolesvømning med drenge.

storybild

Danske skoleelever på dybt vand. Flere politikere er åbne for at indføre krav om svømmeundervisning i folkeskolen. Her er det elever på Stengårdsskolen i Ølstykke, hvor de er svømmeundervisning i to år. (Billede: Claus Bjørn Larsen)

Muslimske forældre kan ikke nægte at sende deres døtre til skolens svømmetimer, hvor både drenge og piger deltager. Det har Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg afgjort.

Afgørelsen går imod et tyrkisk-schweizisk par. De mener, at schweiziske skolers praksis med at have svømning for begge køn samtidig, inden de når pubertetsalderen, er i strid med deres religiøse tro.

Domstolen skulle afgøre, hvorvidt den muslimske familie i Basel kan nægte at sende to døtre til svømmelektioner i skolen, fordi der deltager drenge.

Domstolen giver myndighederne i Basel medhold i, at hensynet til social integration berettiger skolen til at afvise forældrenes anmodning om at få pigerne fritaget for svømmetimerne.

Det hedder i afgørelsen, at det er en "legitim hensigt" at beskytte børn af udenlandsk oprindelse fra at blive udstødt socialt.

Det noteres samtidig, at myndighederne i Basel havde forsøgt at indgå et kompromis med forældrene. For eksempel at pigerne kunne iføre sig burkini i svømmeundervisningen.

Domstolen siger, at religiøs frihed er en vigtig europæisk menneskeret, men at social integration vejer tungere i den konkrete sag.

Domstolen finder en bøde, som det schweizisk-tyrkiske par er idømt i Basel, berettiget. De havde per forælder fået en bøde på 350 franc for hver af deres fire døtre. Det giver et samlet beløb på cirka 9700 kroner.

Dommen i Strasbourg falder, efter at Tysklands forfatningsdomstol i Karlsruhe i december også afgjorde, at ultrakonservative muslimske piger skal deltage i svømmeundervisningen for begge køn.

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx