Af Bo Poulsen - 09/10-17 13:05

Mand vandt kæmpe lottogevinst - men nu mener politiet at kende sandheden bag hans utrolige heldMand vandt kæmpe lottogevinst - men nu mener politiet at kende sandheden bag hans utrolige held

I 2009 vandt britiske Edward Putman 2,5 millioner pund i det britiske Lotto. Men ret hurtigt viste det sig, at der formentlig var noget helt galt med vinderkuponen. Flere, heriblandt politiet, er overbevist om, at Edward Putman har snydt, men det er endnu ikke lykkedes dem at knække sagen.

storybild

Politiet begyndte at undersøge Edward Putman, da en Camelot-medarbejder (det britiske svar på Danske Spil, red.), som arbejdede i deres svindel-afdeling, tog sit eget liv. Det viste sig, at den pågældende medarbejder, Giles Knibbs, havde været i kontakt med Putman, og selvom det endnu ikke er bevist, så er teorien, at Putman brugte Knibbs' viden til at vinde de mange millioner.

De britiske myndigheder har længe ledt efter 'the smoking gun', men nu tegner det til, at der er et gennembrud i sagen. En såkaldt 'whistleblower' fra Camelot er stået frem. Det betyder ifølge britiske Mirror, at politiet er ved at strikke en sigtelse af Edward Putman sammen.

»Det er den første person, som har været villig til at overdrage beviser, der peger på, at kuponen kan være falsk. Det er en stor udvikling i sagen, fordi politiet har søgt efter beviser. Hvis han bliver dømt, så kan han blive tvunget til at betale pengene tilbage,« siger en kilde tæt på efterforskningen til mediet.

Politiet er overbevist om, at Putman brugte en falsk kupon, som måske har været lavet i Camelots hovedkvarter, til at vinde. Giles Knibbs tog sit eget liv, efter hemmelige optagelser implicerede ham i det påståede snyderi dukkede op. Han skullet have afpresset Putman for omkring 900.000 pund.

Ingen er endnu blevet retsforfulgt i sagen, men den britiske gambling-kommission har lavet en rapport, der viser, at det er sandsynligt, at Putmans kupon var falsk. Derudover har der været rygter om, at 52-årige Putman havde vinderkuponen, allerede fem måneder før han ramte jackpot.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Iskold luft mellem Sex and the...
bt.dk
Han skulle være henrettet i dag: Men...
bt.dk
Kongehuseksperter er ikke i tvivl:...
bt.dk
Ny liste opfordrer til drab på danske...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx