Af Ritzau - 12/08-16 15:11

Republikanere vil stoppe valgstøtte til Donald TrumpRepublikanere vil stoppe valgstøtte til Donald Trump

Brug penge på at sikre republikanske pladser i Kongressen i stedet for at støtte Trump, siger republikanere.

storybild

Mange republikanere vil hellere sende den økonomiske støtte til de politikere, der forsøger at blive valgt til Kongressen, end til Trump. (Billede: Scanpix/Gregg Newton)

Over 70 indflydelsesrige medlemmer af Det Republikanske Parti har underskrevet et åbent brev, hvori de opfordrer partitoppen til at stoppe den økonomiske støtte til partiets præsidentkandidat, Donald Trump.

I stedet bør pengene bruges på at skaffe partiet flest mulige pladser i Kongressen, når der er valg i november.

- Vi mener, at Donald Trumps splittende fremfærd, hensynsløshed, inkompetence og rekordlave popularitet risikerer at give Demokraterne en jordskredssejr ved dette valg, lyder det i et udkast til brevet, som netavisen Politico har set.

Blandt underskriverne af brevet er flere tidligere kongresmedlemmer og personer, der har haft ledende stillinger i partiapparatet.

De beder om, at der sker et "omgående skifte", så partiet i stedet finansierer valgkampen til Senatet og Repræsentanternes Hus.

De mange republikanere mener, at kandidaterne ved valget til Kongressen bliver skadet af Trumps lave popularitet og mange provokerende udmeldinger.

En af de seneste kontroversielle udtalelser fra Trump kom på et vælgermøde onsdag aften, hvor han sagde, at hans demokratiske modstander ved valget, Hillary Clinton, og præsident Barack Obama var "grundlæggerne af Islamisk Stat".

Fredag forsøgte han at hale i land og hævdede som så ofte før, at medierne havde fejlfortolket hans udtalelser.

- Forstår de ikke sarkasme?, skrev Trump på Twitter.

Han har endnu ikke kommenteret brevet fra de ledende republikanere.

I en anden artikel skriver Politico, at Trumps rådgivere skal møde flere af partiets centrale medlemmer i Orlando, Florida, fredag. Det kan tyde på, at Trump vil bede om hjælp i valgkampen.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx