Af - 12/09-14 10:29; Opdateret: 12/09-14 13:14

Pistorius skyldig i uagtsomt manddrab: Slipper for fængsel indtil strafudmålingPistorius skyldig i uagtsomt manddrab: Slipper for fængsel indtil strafudmåling

Den 27-årige atletikudøver er blevet kendt skyldig i uagtsomt manddrab. Han får lov til fortsat at bo hos sin onkel, indtil straffen bliver udmålt.

storybild

(Billede: Polfoto)

Fredag formiddag dansk tid blev Oscar Pistoris kendt skyldig i uagtsomt manddrab i retten i Pretoria i Sydafrika.

Sådan lød det da dommer Thokozile Masipa læste rettens kendelse op.

Pistorius-eks afslører vanvittige hemmeligheder inden dom
Pistorius-eks afslører vanvittige hemmeligheder inden dom

Den kvindelige dommer fortalte, at det var rettens vurdering, at Pistorius havde handlet forhastet og uansvarligt, da han skød mod døren, hvor Reeva Steenkamp befandt sig bag.

- Han tog en bevidst beslutning, da han greb pistolen og skød Steenkamp. Det er klart, at den tiltalte ville bruge skydevåbnet, lød det.

Pistorius kan blive idømt op til 15 års fængsel for uagtsomt manddrab. Strafudmålingen finder dog først sted på et senere tidspunkt.

Pistorius får først sin dom fredag
Pistorius får først sin dom fredag

Anklagerne Gerrie Nel mente ikke, at Pistorius skulle have lov til at være på fri fod via kaution, nu hvor han er blevet dømt, men det var dommeren ikke enig i, og hun valgte at forlænge hans kautionsperiode.

Dermed får Pistorius fortsat lov til at bo hos sin onkel indtil strafudmålingen, som formentligt kommer til at finde sted mellem 13 og 16. oktober.

Forventet dom
The Telegraphs reporter fortæller, at den nu drabsdømte Pistorius så chokeret, men rolig ud, da dommen faldt. Det kommer formentlig heller ikke som en overraskelse, og de fleste sydafrikanske medier har på forhånd gættet, at han ville blive kendt skyldig i uagtsomt manddrab, da han torsdag blev frikendt for overlagt manddrab.

Derimod så Reeva Steenkamps far ikke særlig tilfreds ud med dommen, mens han skulede mod sin datters drabsmand.

Derudover blev Pistorius kendt skyldig i at have affyret skud på en restaurant i Cape Town. Det kan han potentielt få op til fem års fængsel for.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiker vil gøre comeback i...
bt.dk
30-årig søn nægtede at flytte...
bt.dk
Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx