Af - 04/08-15 07:19

12-årig pige får højere IQ-resultat end Einstein12-årig pige får højere IQ-resultat end Einstein

En britisk pige fik toppoint i en IQ-test.

Bildstrecke im Grossformat »

162. Så mange point blev det til for 12-årige Nicole Barr, da hun tog en IQ-test hos Mensa. Det skriver Western Daily Press.

Hvad betyder det pointtal så? Jo, det betyder såmænd at den 12-årig brite fik to point mere end genier som Albert Einstein og Stephen Hawking.

162 er det maksimale antal point i den test, som den 12-årige pige tog. Testen er dog lavet til en person i den aldersgruppe.

Overrasket? Derfor tjener ulydige børn flere penge som voksne
Overrasket? Derfor tjener ulydige børn flere penge som voksne

Nicole Barr, der bor i Harlow, Essex, viser sig dermed at være blandt de allerklogeste mennesker i hele verden, nemlig blandt den ene procent i verden af folk, der har det højeste intellekt.

Det gennemsnitlige IQ-resultat for voksne er 100, mens folk med over 140 bliver anset for at være genier.

- Det var helt uventet og kom som et chok, da jeg fik at vide, hvor høj min score var, siger den lille pige til Western Daily Press.

Privat

Test dig selv: Er du 'klogere' end Amalie?
Test dig selv: Er du 'klogere' end Amalie?

Nicole Barr og hendes far James er en del af det britiske sigøjnersamfund, og han er glad for, at sigøjnere nu er i medierne med en rigtig positiv historie.

- Det her viser, at det ikke betyder noget, hvor du kommer fra. Alle kan være akademisk dygtige, siger han til Western Daily Press.

Nicoles skolelærere fortæller til avisen, at hun er en meget hårdtarbejdende elev, som har gang i mange forskellige aktiviteter på én gang.

Hos Mensa anerkender man Nicoles høje resultat, men forklarer, at det kun er børn, der kan få et resultat højere end 161, fordi testen er tilpasset deres alder. Ann Clarkson, som er talsperson for Mensa, siger:

- Selvom pointtallet 162 er opnået før, så er det stadig rigtig sjældent.

Mensa har over 120.000 medlemmer fordelt i 100 forskellige lande verden over. I Danmark er der cirka 1.100 medlemmer, hvoraf 25 procent er kvinder, mens resten er mænd.

KLIK IGENNEM GALLERIET ØVERST, HVIS DU VIL SE, HVILKE KENDISSER DER HAR EN HØJ IQ.

LÆS OGSÅ: Tjek disse 13 kloge kendisser: Bliver du også overrasket?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx