19/09-17 22:23

Voldsomt jordskælv ryster Mexico City - flere personer fanget i brændende bygningerVoldsomt jordskælv ryster Mexico City - flere personer fanget i brændende bygninger

Mexico er tirsdag aften ramt af et voldsomt jordskælv.

storybild

Mexico City: Et kraftigt jordskælv, der ifølge Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS) har en beregnet størrelse på 7,1, har ramt det sydlige Mexico.  (Billede: Jose Mendez)

Er du i Mexico, og har du foto eller video af jordskælvet? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Indbyggerne i Mexico City er flygtet ud af deres huse under skælv beregnet til 7,1, oplyser øjenvidner.

Et kraftigt jordskælv, der ifølge Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS) har en beregnet størrelse på 7,1, har ramt det sydlige Mexico.

I hovedstaden, Mexico City, kunne mange af de 20 millioner indbyggere mærke husene ryste.

Flere bygninger i Mexico City står i brand, og der er mennesker fanget i de brændende bygninger, oplyser en embedsmand inden for landets civilforsvar.

Hovedstaden ligger omkring 150 kilometer nordvest for jordskælvets epicentrum.

Billeder på mexicansk tv og på sociale medier viser flere bygninger i Mexico City, der er kollapset. Mange andre bygninger er kraftigt beskadiget. Andre steder er biler knust unde murbrokker, der er revet løs fra bygningerne.

Tusinder af mennesker er flygtet ud af bygningerne og befinder sig i storbyens gader, oplyser øjenvidner.

En lugt af gas hænger i byens gader flere steder, skriver nyhedsbureauet dpa. Myndighederne giver de mange mennesker, der er flygtet ud i gaderne, besked på ikke at ryge, fordi der er fare for, at ødelagte gasledninger kan forårsage eksplosioner.

Den internationale lufthavn i Mexico City er lukket på grund af naturkatastrofen, oplyser lederen af Mexicos redningstjenester.

Jordskælvet ramte otte kilometer sydøst for den mindre by Atencingo i delstaten Puebla på 51 kilometers dybde, oplyser USGS.

Reuters skriver, at der er meldinger om "omfattende skader" på bygninger i det sydlige Mexico.

Rystelserne begyndte blot et par timer efter, at mange mexicanere havde deltaget i en landsdækkende øvelse om, hvordan man skal forholde sig i tilfælde af et jordskælv.

Den omfattende øvelse finder sted på 32-års-dagen for et ødelæggende jordskælv i Mexico 19. september 1985, hvor mindst 10.000 mennesker blev dræbt.

Det er mindre end to uger siden, at det sydlige Mexico blev ramt af et voldsomt jordskælv, der har krævet mindst 98 menneskeliv.

Skælvet 7. september var det kraftigste, der har ramt landet siden 1985. Det havde en beregnet styrke på 8,1.

Mexicos børs oplyser, at den har indstillet handlen midlertidigt. Valutaen, peso, dykkede en smule i forhold til den amerikanske dollar, i minutterne efter, at skælvet var indtruffet.

Er du i Mexico, og har du foto eller video af jordskælvet? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakobs lille datter blev født for...
bt.dk
Alle måbede over popstjernen på tv:...
bt.dk
Præsten Marie angreb mænd i 40-års...
bt.dk
Åh nej: Sibirisk kulde på vej - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx