Af Ritzau - 07/04-17 05:42; Opdateret: 07/04-17 06:52

USA-kender: Angreb er signal om nultolerance over for giftgasUSA-kender: Angreb er signal om nultolerance over for giftgas

Missilangreb er et klart signal til Assad, om at Trump ikke vil tolerere det, der foregår, siger USA-kender.

storybild

Et amerikansk missilangreb mod en syrisk luftbase er et klart signal fra præsident Donald Trump, om at han ikke vil tolerere, at den syriske præsident har brugt kemiske våben mod sin egen befolkning, vurderer USA-kender. (Billede: Scanpix/Ford Williams)

Et amerikansk missilangreb mod en syrisk luftbase nær byen Homs i Syrien er et klart signal fra præsident Donald Trump. Han vil ikke tolerere, at den syriske præsident, Bashar al-Assad, har brugt kemiske våben mod sin egen befolkning.

Det vurderer USA-kender og redaktør på Kongressen.com Anders Agner Pedersen i kølvandet på et angreb fra amerikansk side natten til fredag dansk tid.

Ifølge amerikanerne har den syriske regering brugt giftgas i et angreb i Idlib-provinsen tirsdag. Mindst 86 mennesker blev dræbt, herunder mindst 30 børn.

- Det er et klart signal til den syriske præsident, om at den frygtelige handling, som vi så billeder fra den anden dag, det vil Trump under ingen omstændigheder tolerere, siger Anders Agner Pedersen.

- Indtil nu har Trump været meget tilbageholden med hensyn til Syrien, men billederne af ofrene fra giftgasangrebet har efter sigende gjort ham så rasende og vred, at han har ændret holdning til Assad.

Ifølge USA-kenderen er det endnu for tidligt at spå om, hvad nattens angreb kommer til at betyde for USA's videre engagement i Syrien.

- Vi ved ikke, om det er en enlig svale, eller om det er en del af en større plan fra præsident Trumps side, siger Anders Agner Pedersen.

Han påpeger, at der fortsat er mange ubekendte faktorer.

- Vi ved heller ikke, hvordan den russiske præsident, Vladimir Putin, vil reagere, siger han.

Målet for de 59 amerikanske Tomahawk-krydsermissiler var en luftbase, der er kontrolleret af det syriske regime.

Ifølge amerikanerne var det fra netop denne base, at syriske regeringsstyrker tirsdag lancerede et giftgasangreb mod Idlib.

Få timer inden at nyheden om missilangrebet kom, advarede Ruslands fungerende FN-udsending om, at det kan få negative konsekvenser, hvis USA gennemfører militære angreb i Syrien.

- Vi er nødt til at tænke på de negative konsekvenser, hvis en militær aktion fandt sted, og alt det ansvar, der ville hvile på skuldrene af dem, der indledte en så tvivlsom og tragisk handling, sagde FN-udsendingen, Vladimir Safronkov, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Hooligans planlægger VM-angreb
bt.dk
Indvandrere og efterkommere koster...
bt.dk
Ny liste opfordrer til drab på danske...
bt.dk
Nu bliver det alvor: Det skal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx