21/09-15 11:36; Opdateret: 21/09-15 12:00

Apples apps er blevet ramt af virusApples apps er blevet ramt af virus

Flere apps hos Apple er blevet inficeret med virus. Nu rydder Apple op i App Store.

Bildstrecke im Grossformat »
- Det er jo det, vi alle går og veksler ud fra: Hvor meget batteritid har mobilen. Nu kan vi så få en times ekstra, siger David Guldager. Når du kigger på din mobils hjemmeskærm og trækker fra venstre mod høje, kommer et nyt felt op, hvor du kan få anbefalinger fra din mobil. Anbefalingerne bliver givet ud fra, hvordan du bruger mobilen. Jo mere du bruger mobilen, jo mere kender telefonen dig. - Det Apple prøver at efterligne med den her funktion er den populære søgefunktion hos Android, kaldet 'Google Now'. Det er en progratriv tjeneste, der ved ting, før du selv gør det. Hvis du for eksempel har et møde i byen, fortæller iPhonen dig, hvor meget trafik der er på vejen derhen. Det er tanken med den nye Apple-søgefunktion, at den med tiden skal kunne det, siger David Guldager. Siri er hjælpefunktionen på din iPhone, der bliver aktiviteret, når du trykker på hjemknappen. - Siri er nu blevet så klog, at hun eksempelvis kan finde lige de billeder, du har taget i sommerhuset i Rørvig, fordi hun bruger GPS'en til at finde ud af, hvor billederne er taget henne. Apple har forsøgt at lave et pangdang til Google Maps. For eksempel kan du nu i udvalgte byer som for eksempel New York få overblik over den offentlige transport via kortet. Så kan du se, hvornår togene i undergrundbanen kører. - Det smarte ved det her er, at du ikke skal have en tredjeparts app ind over. Men du kan desværre ikke bruge det til den offentlige transport i København endnu, siger David Guldager. - Apple har lånt og taget meget fra de populære apps, og lagt det ind i deres eget system, siger David Guldager. Blandt andet har de fået gode ideer fra appen Yelp, der hjælper dig med at søge efter gode spisesteder. Nu har du nemlig mulighed for at søge efter restauranter i alle byer på Apples kortappen. iOS 9 giver brugeren mulighed for at installere reklameblokeringssystemer også kaldet addblocks i Safari. Sådan undgår du de irriterende reklamer. (Læs den negative side ved denne mulighed i artiklen). På iPaden har du mulighed for at multitaske. Du kan trække dine apps ind fra højre og have dem åbne samtidig. Når du åbner en app popper den dermed nødvendigvis ikke op og fylder hele skærmen. - Hvis du har den helt nye iPad, som de færreste danskere har, så har du mulighed for at arbejde i begge apps på samme tid, ved at lave en split screen, siger David Guldager. - Sidste år havde folk et kæmpe hyr med at få hentet den nyeste opdatering, men iOS 9 fylder mindre, og dermed har folk ikke de store problemer med at hente den, siger David Guldager.

Apple er lige kommet med deres nyeste opdatering. I galleriet får du otte gode grunde til at opdatere din mobil til den nyeste opdatering.

Flere apps hos Apple er blevet inficeret med virus.

Det er sket, efter at hackere har fået udviklerne af lovlig software til at bruge en forfalsket version af Apples software, Xcode, til at skabe iOS og Mac-apps. Softwaren går under navnet XcodeGhost.

Det skriver Reuters.

- Vi har fjernet de apps fra App Store, som vi ved er blevet skabt med den forfalskede software, skriver en talskvinde fra Apple, Christine Monaghan, i en mail til Reuters.

Rejseklar? Så bør du lige hente denne gratis app
Rejseklar? Så bør du lige hente denne gratis app

- Vi arbejder med udviklerne for at sikre, at de bruger den korrekte version af Xcode til at genopbygge deres apps.

Hun udtaler sig dog ikke om, hvad iPhone- og iPad-brugere på nuværende tidspunkt kan gøre for at finde ud af, om deres enheder er inficeret med virus.

Det er første gang, Apple oplever et så stort virusangreb. Tidligere er der kun fundet fem virusinficerede apps i App Store ifølge cybersikkerhedsfirmaet Palo Alto Networks.

Gratis Jenner-app kan blive dyr: Sådan kommer du ud af fælden
Gratis Jenner-app kan blive dyr: Sådan kommer du ud af fælden

Direktør Ryan Olson fra Palo Alto Network siger til Reuters, at virussen har en begrænset funktion, og at hans firma ikke har nogle eksempler på datatyveri eller anden skade som følge af angrebet.

Alligevel er det "en temmelig stor ting", siger han til Reuters, fordi det viser, at App Store kan blive forringet, hvis hackere inficerer maskiner ved at sige, at de bruger legitime apps.

Snapchat har betalt DYRT for at du kan brække regnbuer op
Snapchat har betalt DYRT for at du kan brække regnbuer op

Det kan betyde, at andre hackere kopierer det, og det er svært at forsvare sig imod, siger direktøren til Reuters.

Hackerne har blandt andet fået inficeret en af Kinas mest populære apps, den såkaldte WeChat, fortæller det kinesiske internetfirma, Tencent til APF.

WeChat, som er en beskedtjeneste, har flere hundrede millioner brugere i Kina og resten af verden.

LÆS OGSÅ: Glem alt hvad du troede, du kendte til! Ny revolutionerende bacon-datingapp på markedet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx