Af - 12/06-15 13:07

GALLERI: Dansk stjernearkitekt laver det nye World Trade CenterGALLERI: Dansk stjernearkitekt laver det nye World Trade Center

Bjarke Ingels og hans arkitektfirma BIG offentliggør billeder af nyt World Trade Center.

Bildstrecke im Grossformat »

Den tredjehøjeste bygning i New York kommer fra 2021 til at være lavet af en dansker. Det er en realitet efter at BIG, Bjarke Ingels' arkitektfirma, har fået æren af, at skulle lave det nye World Trade Center, '2 World Trade Center', der skal opføres midt på Manhattan ved siden af det høje One World Trade Center.

Havnefronten udvider med ny havlegeplads
Havnefronten udvider med ny havlegeplads

Se en video fra Squint/Opera, hvor Bjarke Ingels forklarer om byggeriet, designet og idéerne:

De har nu fremvist designet. Det bliver en 408 meter høj bygning på 80 etager og 260.000 kvadrameter. Sammen med One World Trade Center, 3 WTC og 4 WTC skal BIG's nye bygning erstatte og minde om det gamle World Trade Center og angrebet på det i 2001.

Dansk arkitekt skal tegne nyt World Trade Center
Dansk arkitekt skal tegne nyt World Trade Center

De havde oprindeligt ikke fået opgaven, men det andet design blev skrottet, da det var for fokuseret på finansvirksomheder. De projektansvarlige foretrak et mere kreativt-orienteret design, og det var Bjarke Ingels', der blandt andet skal huse den enorme, amerikanske medievirksomhed 21st Century Fox and News Corp.

Hemmelig rigmand køber luksus-lejlighed for over 600 millioner
Hemmelig rigmand køber luksus-lejlighed for over 600 millioner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx