29/08-14 06:15

Obama til Putin: Du lyver!Obama til Putin: Du lyver!

Rusland fik klar besked fra den amerikanske FN-ambassadør på møde i Sikkerhedsrådet.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

USA beskyldte torsdag Rusland for at lyve om landets rolle i den ukrainske konflikt og truer med at stramme de økonomiske sanktioner.

Præsident Barack Obama sagde på et pressemøde i Washington, at "det er tydeligt for resten af verden", at russiske styrker kæmper inde i Ukraine, og på et møde i FN's Sikkerhedsråd havde den amerikanske FN-ambassadør, Samantha Power, lagt den diplomatiske høflighed til side over for Rusland.

Obama overvejer bomber mod IS i Syrien
Obama overvejer bomber mod IS i Syrien

- Det har manipuleret, det har korrumperet, og det har direkte løjet, sagde Power på mødet om styret i Moskva, der benægter at have beordret soldater ind i Ukraine.

Hun beskyldte Rusland for nu at have vist sit sande ansigt "ved en bevidst indsats for at støtte, og nu kæmpe sammen med, ulovlige separatister i et andet suverænt land".

Tidligere torsdag havde det russiske forsvarsministerium på det kraftigste afvist beskyldninger fra Nato og den ukrainske regering om, at landets militær opererer i det østlige Ukraine.

Obama: USA sætter ikke slutdato på militær indgriben
Obama: USA sætter ikke slutdato på militær indgriben

Ukraines sikkerhedsråd meddelte, at "russiske styrker" havde erobret en vigtig grænseby, Novoasovsk.

Storbritanniens FN-ambassadør, Mark Lyall Grant, gentog på mødet i Sikkerhedsrådet Natos påstand om, at over 1000 russiske soldater deltager i kampe mod ukrainske styrker. Russerne råder over pansrede køretøjer, artilleri og luftforsvarssystemer.

Barack Obama, der i næste uge deltager i et Nato-møde i Wales, håber fortsat på en fredelig løsning i konflikten.

- Vi sætter ikke militæret ind for at løse det ukrainske problem. Vi mobiliserer det internationale samfund til at øge presset på Rusland, siger han.

Og dermed er der udsigt til flere sanktioner.

- Vi har en række værktøjer til vores rådighed, siger Jen Psaki, talsmand for det amerikanske udenrigsministerium, og tilføjer, at yderligere sanktioner mod Rusland er "det mest effektive værktøj".

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx