Af - 02/12-16 18:25

Dum idé? Kinesere bruger en milliard på tro kopi af TitanicDum idé? Kinesere bruger en milliard på tro kopi af Titanic

Er det nu også smart?

Bildstrecke im Grossformat »

Det lyder måske som noget, der er så godt som dømt til at gå galt.

Ikke desto mindre trodser man nu al sund fornuft Sichuan-provinsen i det sydvestlige Kina, hvor man har påbegyndt arbejdet på en kopi af Titanic i fuld størrelse. Altså Titanic som i ‘det usynkelige skib’, der alligevel sank på sin jomfrurejse den 15. april 1912 og hev 1.500 mennesker med sig ned i dybet.

Det er selskabet Star Energy Investment Group, der står bag projektet, som ifølge Daily Mail kommer til at koste lige omkring en milliard kroner. Formålet er at trække turister til området, siger Su Shaojun, der er direktør i selskabet. Han mener ikke, det er underligt, at Titanic bliver genopført i Kina.

Kan du huske den lille pige fra 'Titanic'? Sådan ser hun ud i dag
Kan du huske den lille pige fra 'Titanic'? Sådan ser hun ud i dag

- Det er jo ikke sådan, at et bestemt land ejer det her. Det er ligesom at USA kan lave film som ‘Kung Fu Panda’ og ‘Mulan’. I Kina repræsenterer Titanic noget af universel værdi, siger han.

Det er ikke meningen, at det nye Titanic skal ud og sejle. Skibet skal ligge til kaj permanent i Daying Qi-floden, hvor gæster kan komme og bo og opleve skibet, som det så ud i sine få velmagtsdage for mere end 100 år siden.

Det er blevet meldt ud, at det om bord vil være muligt at opleve en simulation af, hvordan det var, da det rigtige Titanic stødte ind i et isbjerg og sank. Desuden vil det naturligvis være muligt at se ‘Titanic’-filmen fra 1997 på skibet.

Hollywood-producer og setdesigner Curtis Schnell været med til at designe den kolossale replika, og han understreger, at genopførelsen sker på ‘meget respektfuld vis’.

Kate Winslet i tårer: Se hendes rørende reaktion på Leonardos Oscar-triumf
Kate Winslet i tårer: Se hendes rørende reaktion på Leonardos Oscar-triumf

- Vi prøver at lave det så tæt på originalen, som vi kan. Vi bygger ikke hvert eneste værelse på skibet, men skallen og skibets ydre vil være ret præcise, siger han og supplerer:

- Der vil være rum, som man kan opleve ud fra et historisk præcist standpunkt

Det vil også være muligt at overnatte om bord, såfremt man vil betale, hvad det koster. De billigste kahytter koster omkring 3.000 kroner pr. nat, mens de dyre står i omkring 100.000 kroner.

Skibet forventes at være færdigbygget i slutningen af 2017.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Muslimsk læge: Støjberg, du glemmer...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx