Af - 01/07-17 13:14

29-årig dansker anholdt i spansk turistområde for alvorlige forbrydelser29-årig dansker anholdt i spansk turistområde for alvorlige forbrydelser

En dansk statsborger er angiveligt blevet anholdt i turistområdet Málaga i Spanien. Han er mistænkt for i op mod to år at have kæmpet for terrororganisationen Islamisk Stat.

storybild

Den spanske indenrigsminister - Juan Ignacio Zoido‏ - har selv på Twitter oplyst, at en 29-årig mand er blevet anholdt under mistanke for at være en IS-kriger.

'Spansk politi har anholdt en 29-årig mand i Malaga under mistanke om i to år at have kæmpet for Daesh (som Islamisk Stat også kaldes, red.) i Syrien', skriver han.


Flere spanske medier - heriblandt La Opinión de Málaga - skriver, at den anholdte mand har syrisk oprindelse og dansk statsborgerskab.

Hans anholdelse er ifølge det spanske medie resultatet af en operation af det spanske Guardia Civil, der er en spansk paramilitær politienhed, som blandt andet har fået til opgave at lokalisere og anholde alle individer - uanset nationalitet - som bliver fundet i landet og menes at have tilknytning til terrorvirksomhed.

Siden den 26. juni 2015, hvor det spanske indenrigsministerium hævede trusselsniveauet for terror, har de spanske styrker anholdt 179 personer, der menes at være terrorister eller have tilknytning til terrororganisationer i Spanien.

Den anholdte danskers mobiltelefon skal nu ifølge det spanske medie Mundo analyseres i et forsøg på at finde ud af, hvor han har været, hvorfor han blev fundet i Spanien og hvilke kontakter, han har.

Det er kun en uge siden, at en anden dansk statsborger blev anholdt i Spanien. En 40-årig dansker blev i sidste uge anholdt i en sag om rekruttering af krigere til Syrien og om terrorfinansiering for mere end 59 millioner kroner.

Også i den sag var det Guardia Civil, der anholdt manden. Det skete i den spanske enklave Melilla i Nordafrika.

BT og MX arbejder på at få en kommentar fra Udenrigsministeriets Borgerservice om sagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny Superliga-sensation: Hattrick-helt...
bt.dk
Lige til glemmebogen: Magnussen...
bt.dk
Alle frygter det værste: Nu kommer...
bt.dk
Lagde du mærke til denne detalje til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx