Af - 04/08-15 18:53; Opdateret: 04/08-15 19:09

5 grunde fra debattør: Jeg er ikke HELDIG at have en hjælpsom mand5 grunde fra debattør: Jeg er ikke HELDIG at have en hjælpsom mand

Folk synes, at Abi Oborne er heldig, fordi hendes mand er hjælpsom. Det mener hun absolut ikke. Derfor har hun skrevet et debatindlæg, der har lagt internettet ned.

"Man kontrollerer ikke held. Jeg har selv valgt min mand," skriver Abi Oborne i et debatindlæg, der har fået mere end 138.000 likes på Facebook. Who run the world...?

En mors debatindlæg om held har lagt internettet ned. Alene på Facebook har det fået mere end 138.000 likes og det er delt mere end 20.000 gange.

Kvinden er Abi Oborne, der er mor til to mindre børn. For nylig gæstede Oborne og gemalen et bryllup, da det yngste af børnene begyndte at vride sig: Det lille my skulle have skiftet ble.

Her er svenskernes 'nye' ord for vagina
Her er svenskernes 'nye' ord for vagina

Facebook til kamp for ligestilling: Har du opdaget denne ændring?
Facebook til kamp for ligestilling: Har du opdaget denne ændring?

Straks rejste manden sig op og tog den lille med ud i et tilstødende lokale, mens Oborne blev tilbage med det ældste barn.

Flere kommenterede efterfølgende, hvor heldig hun var at have sådan en hjælpsom mand. Dette fik Abi Oborne til tasterne, for hun er nemlig dybt uenig.

Det er vores job - ikke mit - at passe vores børn.

Oborne forklarer, at beslutningen om at få børn ikke var hendes egen, med en fælles beslutning, hun tog med sin mand. Han er børnenes far, ikke Obornes inkompetente sidekick, skriver hun.

Man kontrollerer ikke held. Jeg har selv valgt min mand.

Ingen har tvunget Oborne til at indgå i et ægteskab med hendes mand. Ved hjælp af sin egen hjerne valgte hun en mand, der tror på ligestilling. Det er ikke held, skriver hun i indlægget.

At sige, jeg er heldig, tyder på, at kvinder skal affinde sig med deres skæbne, uden selv at have kontrol over deres kærlighedsliv.

Hvis Oborne alligevel endte med en mand, der forventede, at hun alene skulle passe deres fælles børn, ville hun fortælle ham det og i sidste ende forlade ham.

Det er ikke held, der har ændret på måden, hvorpå vi ser forælderrollerne.

Det er ikke held, at vi har ligestilling. Det kommer fra kvinder, der gennem tiden har lavet kampagner og ytret sig om problemet. Det er hårdt arbejde, skriver Oborne.

Det er ikke mig, der er heldig - det er mine børn.

Børn har ingen kontrol over, hvem der er deres forældre. Over de personer, der bader dem og giver dem mad. De kan ikke sige, hvad der er godt og omvendt. Derfor er det dem, der er heldige og ikke Oborne.

Ben & Jerry's hylder lov om homoægteskaber med denne is
Ben & Jerry's hylder lov om homoægteskaber med denne is

Højesteret tillader homoseksuelle ægteskaber over hele USA
Højesteret tillader homoseksuelle ægteskaber over hele USA

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx