Af Ritzau - 10/04-17 20:35; Opdateret: 10/04-17 20:52

FAKTA: Her er de værste amerikanske skoleskyderierFAKTA: Her er de værste amerikanske skoleskyderier

Siden skyderiet på Columbine High School i 1999 er der sket adskillige skolemassakrer alene i USA.

storybild

Massakren på Columbine High School tilbage i 1999 er et af de værste skoleskyderier de senere år i USA. (Billede: Reuters/Reuters/arkivfoto)

Der meldes om flere dræbte og sårede på en skole i San Bernardino i Californien i forbindelse med et skyderi mandag.

Her er nogle af de værste skyderier på skoler og universiteter i USA gennem de senere år, hvor det er kommet til dødsofre:

* Oktober 2015: En studerende på Umpqua Community College i Roseburg i delstaten Oregon skyder en lektor og otte medstuderende i et klasseværelse, mens syv andre bliver såret. Efter at være blevet såret i en skudduel med politiet, tager han livet af sig selv.

* Oktober 2014: Gymnasieeleven Jaylen Fryberg åbner ild på Marysville-Pilchuck High School i den vestlige delstat Washington, inden han tager livet af sig selv. Fire bliver dræbt.

* December 2012: Skoleskyderi på grundskolen Sandy Hook i Newtown, Connecticut. 20 børn mellem seks og syv år samt seks voksne bliver dræbt, inden gerningsmanden skyder sig selv.

* April 2012: Syv mennesker meldes dræbt, efter at en mand har skudt omkring sig på et kristent universitet i Oakland, Californien. Den formodede gerningsmand anholdes kort efter.

* Februar 2008: Fem bliver dræbt af en 27-årig tidligere studerende på Northern Illinois University nær Chicago, inden han skyder sig selv.

Samme måned skyder en sygeplejestuderende to af sine medstuderende på Louisiana Technical College i Baton Rouge, inden hun begår selvmord.

* April 2007: En svært bevæbnet studerende dræber 32 personer og sårer 15 andre på universitetet Virginia Tech i delstaten Virginia, inden han vender sit våben mod sig selv. Der er tale om det værste massedrab på et universitet i USA.

* Marts 2005: En 16-årig dreng skyder fem elever, en lærer og en sikkerhedsvagt på en skole i Minnesota i USA. Han dræber også sin bedstefar og dennes bekendte.

* April 1999: To unge mænd dræber 12 medstuderende og en lærer på Columbine High School i Littleton i Colorado, inden de begår selvmord. Der er lavet flere film om Columbine-massakren, blandt andre Michael Moores "Bowling for Colombine".

Kilder: AFP, Reuters, dpa, BBC, CNN.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finns hus er usælgeligt: Et enkelt...
bt.dk
Stod bag kæmpe OL-sensation: Derfor...
bt.dk
Håndværkere skal i retten: Anklages...
bt.dk
Wozniacki risikerer at miste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx