08/11-17 20:38; Opdateret: 08/11-17 21:00

Britisk minister går af efter sag om møder i IsraelBritisk minister går af efter sag om møder i Israel

Udviklingsminister Priti Patel går af og undskylder for hemmelige møder om bistand til det israelske militær.

storybild

Efter et besøg i Downing Street 10 onsdag aften udsendte den britiske udviklingsminister, Priti Patel, en meddelelse om, at hun træder tilbage. Det sker efter, at hun har fået kritik for at holde møder i Israel, uden at hendes regering kendte til det. Scanpix/Adrian Dennis

London. Den britiske udviklingsminister, Priti Patel, meddeler, at hun træder tilbage.

Efter et besøg i Downing Street 10 onsdag aften har Patel udsendt en erklæring om, at hun går af. Det sker efter, at hun har fået kritik for at holde møder i Israel, uden at hendes regering kendte til det.

Hun undskylder i et brev over for premierminister Theresa May og den øvrige regering.

- Jeg giver min uforbeholdne undskyldning til dig og til regeringen for det, der er sket, og jeg indgiver min afskedsbegæring, hedder det i brevet til May fra Patel, som er den anden minister, der forlader den britiske regering inden for en uge.

May har accepteret afskedsbegæringen, som kommer efter, at store dele af britisk presse havde rapporteret, at May ville afskedige Patel.

Under en ferie i Israel i august havde Patel 12 hemmelige møder med israelske politikere - uden at hun informerede sin regering.

Derefter pressede hun på for at få sendt bistandsmidler til den israelske hær i Golanhøjderne, selv om det ville være i strid med britisk politik at give pengestøtte til den israelske hær i besatte områder.

Patel er en markant tilhænger af brexit og er populær i store dele af det konservative parti.

Det er den anden minister, som den britiske regering mister på kort tid.

I sidste uge forlod Michael Fallon sin post som forsvarsminister. Det var i kølvandet på en sag, hvor han er beskyldt for "upassende opførsel" over for en kvinde. Sagen lå 15 år tilbage i tiden.

Tirsdag blev Boris Johnson presset til at undskylde bemærkninger, som han har fremsat om en fængslet kvindelig nødhjælpsarbejder i Iran. Hans udtalelser siges at have forværret nødhjælpsarbejderens situation over for de iranske domstole.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx