Af Ritzau - 09/10-16 09:53; Opdateret: 09/10-16 12:56

To personer meldes dræbt ved skudangreb i JerusalemTo personer meldes dræbt ved skudangreb i Jerusalem

Politiet har dræbt en formodet gerningsmand, der åbnede ild mod tilfældige i Jerusalem.

storybild

Der har atter været blodsudgydelser i den hellige by Jerusalem. En militant palæstinenser har såret en række israelere, inden han selv blev dræbt af politiet. Jerusalem regnes for hellig af såvel kristne som jøder og muslimer. (Billede: Free/Wikimedia Commons/wayne Mclean)

En bevæbnet palæstinenser har dræbt to mennesker og såret op til fire andre i Jerusalem, rapporterer lokale medier.

De to, der er dræbt, blev hårdt såret, men de døde senere på et hospital, skriver det franske nyhedsbureau AFP, som har oplysningen fra Hadassah-hospitalet.

Nyhedsbureauet Reuters citerer også politiet for, at de to er døde.

En talskvinde for politiet siger, at politiet standsede gerningsmanden ved at dræbe ham. Der skal være tale om en 39-årig mand fra Østjerusalem.

Hun sagde også, at de to hårdt sårede - som senere blev meldt døde - var en politimand og en kvindelig forbipasserende.

Skyderiet fandt sted ikke langt fra Israels nationale politihovedkvarter ved letbane-togstationen "The Ammunition Hill" i Jerusalem.

Gerningsmanden var i bil og åbnede ild mod de ventende togpassagerer. Så kørte han fra stedet og blev forfulgt af en politimand på motorcykel.

- Da terroristen så politifolk, skød han mod dem, men det lykkedes dem at skyde igen og dræbe ham, siger talskvinden.

Mindst 220 palæstinensere er i det seneste år blevet dræbt under voldelige episoder mellem israelere og palæstinensere på Vestbredden, i det østlige Jerusalem eller i Gazastriben.

Af dem har Israel identificeret 149 som attentatmænd, mens resten er dræbt under demonstrationer eller sammenstød.

Palæstinenserne har dræbt 33 israelere i samme periode. Desuden er to besøgende amerikanere blevet dræbt.

Palæstinensiske ledere siger, at palæstinenserne bliver mere og mere frustrerede over, at der ikke sker fremskridt i de fredsforhandlinger, som i praksis ikke eksisterer mere. De brød sammen i 2014.

Desuden, siger lederne, er palæstinenserne frustrerede over, at Israel fortsætter med at bygge nye boliger til israelere på Vestbredden.

Israel erobrede Vestbredden, Østjerusalem og Gazastriben under Seksdageskrigen i 1967.

Vestbredden er fortsat besat af Israel, Gazastriben er under kontrol af den radikale palæstinensiske Hamasbevægelse, men Israels militær kontrollerer al adgang til Gaza.

Østjerusalem, som palæstinenserne vil have som hovedstad i en stat, er annekteret af Israel, der har udråbt den samlede by som sin hovedstad.

I øvrigt erobrede Israel også Sinaiørkenen og Golan i 1967. Sinai har Israel rømmet i forbindelse med fredsaftalen i 1979 med Egypten, mens Israel har annekteret Golanhøjdedraget, der blev erobret fra Syrien.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx