Af - 08/03-17 10:31

Nu lancerer Nike en 'sports-hijab': Derfor gør vi detNu lancerer Nike en 'sports-hijab': Derfor gør vi det

Nike har langt om længe gjort det muligt for muslimske atleter at få fat i et tørklæde, der sikrer optimal komfort og åndbarhed.

storybild

Nike har skabt Nike Pro Hijab, et tørklæde, der er skræddersyet til muslimske atleter, som er påkrævet at iføre sig hovedbeklædningen. Den amerikanske tøjproducents religiøse produkt falder dog ikke i god jord hos alle, skriver CNN.

Endelig: Nu kan du få Nike-træningstøj i plus size
Endelig: Nu kan du få Nike-træningstøj i plus size

- Ved at tilbyde muslimske atleter de mest nyskabende produkter som Nike Pro Hijab, vil Nike forsøge at servicere nutidens pionerer og inspirere endnu flere kvinder i regionen, der stadig oplever barrierer og begrænset adgang til sport, skriver Nike i en pressemeddelelse.

GENIALT! Kom til eksklusiv Mokai-smagning i Randers
GENIALT! Kom til eksklusiv Mokai-smagning i Randers

Pro Hijab blev afsløret i Nikes virale videokampagne ‘What Will They Say About You?', der skabte hed debat på sociale medier, da mange mente, at filmen var stødende og opstillede et urealistisk billede af kvinder og sport i den arabiske verden.

Så meget koster ALLE Nike og Adidas' Yeezy-sneakers tilsammen
Så meget koster ALLE Nike og Adidas' Yeezy-sneakers tilsammen

Nike begyndte at udvikle tørklædet, efter flere muslimske atleter klagede over deres traditionelle hijab. Pro Hijab er lavet af et enkelt lag polyester, der sikrer optimal åndbarhed og gennemsigtighed, hvilket er et krav til sportsbegivenheder.

Derfor spiller Ronaldo ikke i sorte støvler
Derfor spiller Ronaldo ikke i sorte støvler

13 måneder tog Nike Pro Hijab at designe, og kan forventes på hylderne til foråret 2018. Det er dog ikke alle, der skal vente. Kunstskøjteløberen Zahra Lari går allerede med hovedbeklædningen.

Det er anden gang i marts, at Nike udvider deres kollektion til at omfatte endnu en minoritet. For en uge side var det plus size-modeller, der fik deres egen tøjlinje.


LÆS OGSÅ: Dansk Adidas-boss erklærer krig: Kritiserer nye Nike-sneakers

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx