Af - 18/09-16 15:48

14-årige Annie mistede livet af farlig kvælningsleg14-årige Annie mistede livet af farlig kvælningsleg

- Der skal kun få minutter til. Så er det for sent.

storybild

Herhjemme har der på det seneste været flere episoder hvor skoleelever har leget en særdeles farlig leg, hvor man kvæler hinanden indtil man besvimer.

Indtil videre har legen ikke ført til dødsfald i Danmark, men i Norge kostede det i 2013 den 14-årige pige Annie livet.

Og det at kvælningslegene igen er blevet et tema, får nu Annies mor, Hilde Unneberg, til at stå frem og fortælle om den tragiske oplevelse.

Politiet advarer mod livsfarlig leg blandt skoleelever
Politiet advarer mod livsfarlig leg blandt skoleelever

Den pågældende aften kom hun hjem ved 22-tiden. Hendes to ældste døtre var stadig oppe, mens 14-årige Annie var gået tidligt i seng.

Da hun gik op på Annies værelse for at se til hende, var hun død.

- Hun hang i døren til sit værelse. Og så brød helvede løs. Jeg skreg, så taget var ved at lette, siger Hilde Unneberg til tv2.no.

Selvom der hurtigt kom redningsmandskab frem, stod hendes liv ikke til at redde. Og politiets undersøgelse viste, at der var tale om en ulykke og ikke selvmord.

Og hendes opførsel op til dødsfaldet havde heller ikke givet nogle indikationer på, hun ikke ville livet mere. Der var ikke noget afskedsbrev, og hun havde lagt tøj frem til næste dag.

Voldsom video af slåskamp mellem danske drenge deles flittigt på sociale medier
Voldsom video af slåskamp mellem danske drenge deles flittigt på sociale medier

I tiden efter granskede Hilde Unneberg tiden op til ulykken for at finde svar på, hvorfor det skete. Hun fandt ud af, at kvælningslege havde været populære på skolen op til dødsfaldet, og pludselig forstod hun sammenhængen.

For kort tid inden havde datteren spurgt, om det var farligt at besvime.

- Det ringede ingen klokke hos mig. Havde jeg vidst om den livsfarlige leg, ville jeg have reageret anderledes. Men jeg spurgte, om hun følte sig svimmel, og om hun måske havde blodmangel, siger Hilde Unneberg til tv2.no.

- Men nu forstår jeg, hvad hun egentlig spurgte om. Hun havde formentlig forsøgt at besvime, eller også havde hun tænkt sig at gøre det, siger moren.

Mor raser mod skole: - Hvorfor inviterede I ikke Caroline med?
Mor raser mod skole: - Hvorfor inviterede I ikke Caroline med?

Den seneste tids genkomst af den livsfarlige leg på folkeskoler har fået hende til at fortælle historien om sin datter, og hun håber, den kan være med til at afskrække unge mennesker.

- Der skal kun få minutter til. Så er det for sent, siger Hilde Unneberg.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx