Af Ritzau - 11/11-16 21:45

Kommende vicepræsident leder Trumps overgangsteamKommende vicepræsident leder Trumps overgangsteam

Tre af Trumps voksne børn - Donald Trump Jr, Eric Trump og Ivanka Trump - er med i overgangsteam.

storybild

Donald Trumps datter Ivanka er med på det hold, som skal planlægge den nyvalgtes præsident indtog i Det Hvide Hus. (Billede: Scanpix/Drew Angerer)

Den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, har fjernet New Jerseys guvernør, Chris Christie, fra posten som leder af sit overgangsteam.

Ledelsen er i stedet overddraget til den kommende vicepræsident, Mike Pence, siger et tidligere kongresmedlem til The New York Times.

- Trump meddelte sine rådgivere, at han ønskede at udnytte Pences kontakter i overgangsprocessen, skriver avisen, som henviser til flere kilder tæt på overgangsteamet.

NBC News rapporterer også om fjernelsen af Christie, som kommer efter, at to tidligere ansatte hos New Jersey-guvernøren er blevet fundet skyldige i en økonomisk skandale.

Chris Christie har fået en plads som nummer to i overgangsteamet.

- Missionen for dette team er klar: at sammensætte den mest kvalificerede gruppe af succesfulde ledere, som skal være i stand til at realisere vores reformplaner i Washington, hedder det i en erklæring fra Trump.

Det republikanske udvalgs formand, Reince Priebus, samt tre af Trumps voksne børn - Donald Trump Jr, Eric Trump og Ivanka Trump - kommer til at sidde i overgangsteamets ledende komité.

Trump har sagt, at indvandring, sundhed og nedsættelse af skatter er hans første prioriteter. Ved et pressemøde i Kongressen torsdag erklærede han, at han vil arbejde meget hurtigt med navnlig en sundhedsreform og indvandring.

Republikanerne har genvundet flertallet i Repræsentanternes Hus og har også flertal i Senatet. Valget til Kongressens to kamre fandt sted samtidig med præsidentvalget.

I modsætning til Repræsentanternes Hus var kun en tredjedel af Senatet på valg.

De to kamre er afgørende for præsidentens muligheder for at gennemføre sin politik.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Netbutik i hård modvind: Kunder på...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx