Af - 26/10-15 11:43

Mange føler tørst efter andres blodMange føler tørst efter andres blod

Over hele verden eksisterer der små samfund, hvor folk regelmæssigt drikker hinandens blod. Det fastslår amerikansk forfatter og forsker af det okkulte. Danmark er ingen undtagelse.

Bildstrecke im Grossformat »

'Feeding'-processen, som vampyrer kalder det, ligner til at starte med et hvilket som helst andet kirurgisk indgreb: Først renses området med alkohol, så alle smitsomme bakterier slås ihjel. Herefter føres skalpellen til huden og snitter et lille hul. Når blodet langsomt begynder at pible, sætter den 'drikkende' læberne til huden og suger løs.

Beretningen stammer fra den amerikanske forfatter og forsker John Edgar Browning, som i en artikel i BBC forklarer, hvordan det foregår, når han agerer bloddonor for vampyrer - eller såkaldte 'medical sanguinarians'.

Interview: En dansk vampyrs bekendelser
Interview: En dansk vampyrs bekendelser

Ifølge John Edgar Browning, som meldte sig som donor i forbindelse med sin etnografiske undersøgelse af "New Orleans' samfund for rigtige vampyrer" fra 2014, vokser interessen for at suge andres blod verden over, og selvom den gængse opfattelse af vampyrer stadig er meget stereotyp, forklarer Browning, hvordan mange af disse moderne blodsugere hverken er store tilhængere af Dracula eller ud over det sædvanlige drevet af det paranomale. Mange drikker blod, fordi de får det bedre rent fysisk og/eller føler lindring ved lidelser som træthed, hovedpine og mavesmerter.

- Der er tusinder, der gør det her i USA alene, Jeg tror ikke, det er et tilfælde eller et modefænomen, siger Browning til BBC og understreger, at deres symptomer derimod er et ægte mysterium, og at disse samfund eller befolkningsgrupper er stærkt stigmatiseret og lever i skjul.

Disse tabuiserede parallelsamfund, hvor vampyrer mødes og drikker hinandens blod, findes også i Danmark. Det kunne metroxpress forrige år fortælle med artiklen om den unge, danske pige 'Ahnsaiah', som er medstifter af vampyr-ordenen ’Hu Etu Imbaru’. Her fortæller hun, hvordan 'feeding'-processen, som John Edgar Browning beskriver, minder meget om den fremgangsmåde, de bruger:

- Vi renser huden med en klud og vampyren bruger mundskyl. Så bruger vi en nål eller en lille skalpel til at lave et hul i ryggen, siger Ahnsaiah og forklarer, at blodet gør hende høj:

- Det er en euforiserende følelse. Man får et powertrip. Det handler ikke om blodet, men om selve den energi, man får, fortalte den unge pige dengang til metroxpress.

Far snitter i 5-årig søn: Suger hans blod
Far snitter i 5-årig søn: Suger hans blod

Sundhedsstyrelsen: 'Blood cupping' er ulovligt i Danmark
Sundhedsstyrelsen: 'Blood cupping' er ulovligt i Danmark

Det vides ikke, hvor mange vampyrer, der findes i Danmark. Heller ikke i USA fastslår John Edgar Browning, som via sine studier dog har fundet ud af, at personer med hang til blod findes i alle samfundslag. Til BBC siger en vampyr ved navn 'Merticus':

- Vampyrer skumler ikke altid rundt på kirkegårde, går på goth-natklubber eller fester i blodorgier. Der findes rigtige vampyrorganisationer, som hjælper til med at give hjemløse mad, arbejde frivilligt med udsatte dyr eller på anden vis deltager i sociale arrangementer, fortæller han.

Er du en del af det danske vampyrmiljø og har lyst til at tale om det, vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv til bnw@mx.dk - TAK.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx