Af Sebastian Kirk - 06/09-17 18:41

Modehus skaber vild debat: Kjoler til drenge og rumskibe til pigerModehus skaber vild debat: Kjoler til drenge og rumskibe til piger

En britisk tøjkæde har sat gang i debatten om kønsroller med et nyt tiltag.

storybild

John Lewis' nye kollektioner henvender sig både til piger og drenge, uanset om det er kjoler, nederdele, jeans eller t-shirts.

Drengebørn kan sagtens gå i kjoler, og små piger bør også have dinosaurer og rumskibe på deres tøj.

Det synes at være budskabet fra den store britiske modekæde John Lewis, der har taget et markant skridt i sit udvalg af børnetøj. Fremover sælger kæden således ikke længere tøj med mærkatet 'drenge' eller 'piger' - i stedet hedder det nu tøj 'til piger og drenge' eller 'til drenge og piger'.

Det gør sig gældende for alt tøj til børn - lige fra lyserøde t-shirts og kjoler med dinosaur-motiver på.

»Vi ønsker ikke at forstærke kønsstereotyper i vores kollektioner og vil i stedet udbyde et bredere udvalg i en større vifte til vores kunder, så forældre eller deres børn selv kan vælge, hvad de vil have på,« siger Caroline Bettis, der er leder for John Lewis' børnetøjsafdeling, til The Telegraph.

Tiltaget har vakt stor debat i Storbritannien, hvor der mildest talt er delte meninger.

»Jeg har ingen anelse om, hvad der har fået John Lewis til at gøre dette. Drenge- og pigemærkater er informative. Jeg tror, det vil være meget forvirrende for kunderne,« siger det konservative parlamentsmedlem Andrew Bridgen til avisen Independent.

'Storbritannien er officielt blevet tosset,' lyder det fra den kendte journalist og tv-personlighed Piers Morgan på Twitter, hvor adskillige brugere desuden opfordrer til boykot af John Lewis' butikker efter tiltaget.

Hos foreningen Let Clothes Be Clothes, der går ind for kønsneutralisering blandt børn, har man imidlertid svært ved at få armene ned.

- Det er en fantastisk nyhed, og vi håber, at andre butikker vil følge i samme spor, lyder det i en officielt udtalelse fra foreningen, som supplerer:

- En t-shirt bør bare være en t-shirt - ikke en t-shirt kun til drenge eller kun til piger.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk topforsker: Jeg vil hellere på...
bt.dk
Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Farvel og tak: 24.000 danskere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx