07/09-13 13:55

To bomber dræbte 18 i Somalias hovedstadTo bomber dræbte 18 i Somalias hovedstad

Bomber på travl parkeringsplads dræbte mindst 18 i Mogadishu.

storybild

(Billede: Polfoto)

To bombeeksplosioner i den somaliske hovedstad, Mogadishu, kostede lørdag mindst 18 mennesker livet, oplyser en talsmand for politiet.

- Mindst 18 blev dræbt ved de to angreb, siger talsmanden, Mohamed Dahir.

En AFP-reporter på stedet siger, at han så mindst 12 dræbte på en travl parkeringsplads ved en restaurant. Der er ingen oplysninger om sårede.

- Der var to kraftige eksplosioner på en parkeringsplads ved det nationale teater, siger en anden politimand, Mohamed Adan.

- Den anden eksplosion blev udløst af en selvmordsbomber, der sprængte sig selv i luften, da civile ilede til at for hjælpe de sårede fra den første eksplosion, siger en talsmand for sikkerhedsstyrkerne, Ahmed Weli Saida.

Det nationale teater i Mogadishu har været lukket i to årtier, men blev genåbnet sidste år.

Kun få uger efter åbningen sprængte en kvinde fra den militante al-Shabaab-bevægelse, der har bånd til al-Qaeda, sig selv i luften i teatret og dræbte to af landets øverste sportsledere.

Al-Shabaab udførte et bagholdsangreb mod Somalias præsident, Hassan Sheikh Mohamud, for få dage siden. Præsidenten slap fra episoden uden skrammer.

Ved angrebet blev der brugt panserværnsvåben mod en bilkortege.

Angrebet er en bekræftelse af, at militante fra al-Shabaab tilsyneladende har let ved at trænge ind i områder kontrolleret af Somalias regeringsstyrker og internationale fredsbevarende styrker.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Simon Kjærs ven bad om et godt...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx