05/01-16 16:11

27 døde flygtninge er skyllet op på Tyrkiets kyst27 døde flygtninge er skyllet op på Tyrkiets kyst

Den tyrkiske kystvagt siger, at både og en helikopter er sat ind i eftersøgning efter overlevende fra forlis.

Politifolk i Tyrkiet har fundet ligene af 27 migranter, deriblandt tre børn, på Adriaterhavets kyst. Deres båd er øjensynligt kæntret på havet under et forsøg på at nå til den græske ø Lesbos.

17 af de omkomne blev fundet på kysten i distriktet Ayvalik, mens 10 andre blev fundet i distriktet Dikili, siger en talsmand for gendarmeriet.

Den tyrkiske kystvagt oplyser, at tre både og en helikopter er sat ind i en eftersøgning efter overlevende.

Videooptagelser fra Reuters viser et lig i en orange redningsvest ligge i det grå vand i strandkanten i Ayvalik.

Det står ikke klart, hvilke nationaliteter de druknede har.

- Vi hørte en båd synke og ramme klipper. Jeg antager, at disse menneske druknede, da de forsøgte at svømme væk fra klipperne. Vi forsøgte at komme dem til undsætning som almindelige borger, siger et unavngivent øjenvidne.

TV: Her tester Anders Breinholt den nye grænsekontrol
TV: Her tester Anders Breinholt den nye grænsekontrol

Politiet har optrappet patruljeringer langs kysterne, men hverken det eller koldt vejr afskrækker migranter og flygtninge fra Mellemøsten, Asien og Mellemøsten fra at begive sig ud på åbent hav i synkefærdige fartøjer for at nå til Europa.

Kystvagten og gendarmeriet reddede 12 personer fra havet og klipperne, siger talsmænd for den tyrkiske kystvagt til Reuters.

EU har tidligere aftalt med Tyrkiet, at det vil bidrage med tre milliarder dollar (20,6 milliarder kroner) til at hjælpe flygtninge, der passerer den syriske grænse. Til gengæld skal Tyrkiet bremse menneskesmuglere og forhindre det store antal flygtninge, der vil til EU.

Svensk grænsekontrol kunne ikke mærkes på Hovedbanegården
Svensk grænsekontrol kunne ikke mærkes på Hovedbanegården

Tyrkiet er imidlertid værtsland for 2,2 millioner syrere og har brugt omkring 60 milliarder kroner på sikre og mad logi til, siden begyndelsen på den syriske borgerkrig for snart fem år siden.

Men tyrkerne bliver kritiseret for at mangle en strategi for integration, som kunne berede syrere på at opbygge en fremtid i landet. Næsten ingen af flygtningen har opnået at få legal status, så de kan finde arbejde, lige som størstedelen af børnene ikke går i skole.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx