Af Niels Pedersen - 23/01-18 14:08

Kvinde får stor erstatning: Stewardessen begik en fejl, der smadrede hendes livKvinde får stor erstatning: Stewardessen begik en fejl, der smadrede hendes liv

En sydkoreansk model med efternavnet Chang kom i 2014 ud for en ulykke under en flyvetur på businessclass, som kostede hende karrieren og risikerer at gøre hende barnløs.

storybild

Arkivfoto. (Billede: AFP)

Nu er flyselskabet Asiana Airlines, hvor ulykken indtraf, og stewardessen som var skyld i den, dømt til at betale den tidligere model en stor erstatning.

Det skriver det Singapore-baserede medie Straittimes.com.

Under flyveturen fra den sydkoreanske by Incheon til Paris den 17. marts 2014 kom en stewardesse ved et uheld kom til at spilde gloende hed nudelsuppe ned over den sydkoreanske model, som pådrog sig anden- og tredjegradsforbrændinger på den nedre del af maven, lårene og de ædlere dele. Skaderne var så omfattende, at kvinden har måttet opgive sin karriere som model og frygter aldrig at kunne blive gravid.

I 2015 lagde modellen sag an mod flyselskabet Asiana Airlines, som hun anklagede for ikke at have tilbudt hende medicinsk behandling for brandskaderne, men kun isposer, salve og et par smertestillende piller under resten af turen til Paris. Nu har retten i Seoul tilkendt hende en erstatning på 109,6 koreanske won (827.000 kroner), som Asiana Airlines og stewardessen i fællesskab skal betale.

I retten fortalte modellen,som kun bliver nævnt ved sit efternavn Chang, at hun næppe nogensinde vil komme sig fuldstændig efter de alvorlige brandskader, hun pådrog sig under flyveturen, end ikke hvis hun fik foretaget hudtransplantationer. Ms. Chang fortalte videre, at skaderne på hendes underliv vil gøre det svært for hende at blive gravid.

Asiana Airlines forsvarede sig med at ulykken skete, fordi modellen slog til bakken, hvor nudelsuppen stod. De afviste også, at hun ikke modtog medicinsk behandling for skaderne under flyveturen. Men retten i Seoul afviste argumenterne og dømte til fordel for den nu tidligere model.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx