Af - 10/07-16 20:23

Din selfie afslører mere om din personlighed end du trorDin selfie afslører mere om din personlighed end du tror

Er du duckface-typen, eller gemmer du dig hellere lidt væk på dine selvportrætter? Uanset hvilken selfie du foretrækker, siger det mere om dig end du tror

storybild

(Billede: Javier Sánchez Mingorance)

Ifølge et kinesisk studie, så er der meget mere at læse ud fra en selfie, end man lige går og tænker sig.

Wow: Oscar-vinderens 16-årige datter er præcis så smuk som sin mor
Wow: Oscar-vinderens 16-årige datter er præcis så smuk som sin mor

Det psykologiske studie tegner et billede af, hvad en række forskellige ansigtsudtryk og sceniske valg i en selfie siger om fotografen selv. Her får du et udsnit af de mange selfie-fortolkninger, som det kinesiske studie fandt frem til.

Duckface-selfien:
Med duckface/trutmund på dit billede vil andre, ifølge den kinesiske undersøgelse, opfatte dig som ikke særlig samvittighedsfuld, og det fortæller også om dig, at du har tendens til at være neurotisk.

Smile-selfien:
Du smiler stort og ser glad ud. Dine positive følelser på billedet fortæller om dig, at du i højere grad er udadvendt og rar at være sammen med.

Hår-i-øjnene-selfien:
Gemmer du dit ansigt på billedet? Så vil du blive opfattet som en lukket person. Viser du omvendt hele dit ansigt, så ses du som positiv og åben.

Øjenkontakt med kameraet-selfien:
Ser du ind i kameraet på din selfie? Så vil dine følgere se dig som mere venlig, end hvis du undgår øjnkontakt, viser den kinesiske undersøgelse.

Ifølge Pernille Slot, som er ekspert i nonverbal kommunikation, så er 'Duckface selfien' noget for sig selv, det skriver TV2.

- Jeg ved ikke, hvordan det er opstået, men da munden er en ringmuskel, så understreger den faktisk andre ringmuskler i kroppen. Så når vi vælger at trutte munden på billeder, så simulerer vi faktisk kønslæberne med munden. Det er derfor nogle mænd kan blive seksuelt tiltrukket af et duckface uden at kunne forklare det, siger hun til TV2.

Åh nej, ikke igen: Endnu en turist er død i selfie-ulykke
Åh nej, ikke igen: Endnu en turist er død i selfie-ulykke

Datter delte snapbillede med sin far: Her er hans geniale svar
Datter delte snapbillede med sin far: Her er hans geniale svar

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx