Af - 08/11-16 07:37

Tysker skriver åbent brev til amerikanerne: - Trump minder jo om HitlerTysker skriver åbent brev til amerikanerne: - Trump minder jo om Hitler

Her er manden bag det spiddende opslag, der har gået verden rundt på Facebook.

Bildstrecke im Grossformat »

En tysker, bosat i USA, har skrevet et offentligt brev, hvor afsenderen er Tyskland og modtageren er de amerikanske vælgere. Heri bliver Trump sammenlignet med Hitler.

I fredags blev en besked delt på det sociale medie Twitter, forklædt som et offentligt brev fra det tyske folk til amerikanerne. Beskeden er i skrivende stund blevet retweetet over 14,000 gange, og det har fået ophavsmanden til at krybe til korset.

Tumult får agenter til at haste Trump i sikkerhed fra scene
Tumult får agenter til at haste Trump i sikkerhed fra scene

Afsenderen hed Johan Franklin, en tysker der bor i San Diego, California. Han har et politisk budskab til sine amerikanske medborgere, og valgte at tweete det med et ironisk og historisk twist; ved at sammenligne Donald Trump med Adolf Hitler.


Melania Trump arbejdede som model i USA uden tilladelse
Melania Trump arbejdede som model i USA uden tilladelse

- Kære amerikanere. Kom bare, stem på manden med den højlydte stemme, som hader minoriteter, truer med at fængsle sine modstandere, ikke giver en skid for demokrati, og påstår, at han alene kan klare alt. Hvad kan gå galt?

- Held og lykke. Hilsen det tyske folk. #beentheredonethat

Amerikanske vælgere bytter stemmer for at stoppe Trump
Amerikanske vælgere bytter stemmer for at stoppe Trump

Beskeden danner en klar parallel mellem den republikanske præsidentkandidat og den daværende tyske kansler, og der gik ikke længe før hashtagget trendede på både Twitter og Reddit.

Efter de tusindevis af delinger nåede opslaget mange amerikanere og tyskere, der bestemt ikke alle var fornøjede. Ophavsmanden blev beskyldt for at være ansat af Clinton-holdet, og besluttede sig til sidst at forklare sit opslag. Læs det nedenfor.


LÆS OGSÅ: Obama-parret sætter ind med slutspurt for Clinton

LÆS OGSÅ: Trumps fremgang skaber uro på markeder i hele verden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx