Af Ritzau - 01/11-16 12:37; Opdateret: 01/11-16 14:20

FN: 40 irakiske soldater er dræbt af IS og smidt i flodFN: 40 irakiske soldater er dræbt af IS og smidt i flod

Ifølge FN har IS dræbt 40 irakiske soldater og forsøgt at flytte 25.000 civile for at bruge dem som skjold.

storybild

Islamisk Stat begår massedrab omkring byen Mosul i det nordlige Irak, oplyser FN's talsmand for menneskerettigheder. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Bulent Kilic)

FN's talskvinde for menneskerettigheder Ravina Shamdasani rapporterer om massedrab, der er begået af Islamisk Stat (IS) omkring Mosul i det nordlige Irak.

40 tidligere irakiske sikkerhedsstyrker er lørdag blevet dræbt nær Mosul af IS' styrker, som efterfølgende smed deres lig i floden Tigris, oplyser FN.

Derudover forsøgte IS tidligt mandag morgen i ly af mørket at flytte omkring 25.000 civile fra Hammam al-Alil, der ligger syd for Mosul.

De civile blev transporteret i lastbiler og minibusser med kurs mod IS' besatte områder, hvor de formentlig skulle bruges som menneskelige skjold, oplyser talskvinden.

De fleste af lastbilerne vendte om på grund af pres fra den internationale koalitions fly fra luften, men nogle af busserne nåede frem til Abusaif, der ligger 15 kilometer nord for Hammam al-Alil.

- Vi er meget bekymrede for de mennesker og tusindvis af andre civile, som er blevet flyttet med tvang af Islamisk Stat i løbet af de sidste to uger, siger Ravina Shamdasani.

Styrkerne har flyttet civile tættere og tættere på Mosul og har etableret dem i nærheden af deres egne områder eller steder, der kan udgøre militære mål, oplyser talskvinden.

- Det understøtter påstanden om, at de planlægger at bruge disse mennesker som skjold. Derudover vil de sikre sig, at området er fyldt med civile til frustration for deres modstandere, siger Ravina Shamdasani.

- De dræber også mennesker, som de har bortført. Især dem der tidligere har været knyttet til de irakiske sikkerhedsstyrker, siger talskvinden.

De 40 sikkerhedsstyrker, der blev fundet døde i Tigris floden, var en del af en gruppe civile, der tidligere blev bortført fra al-Shura distriktet i Mosul og fra landsbyer omkring Hammam al-Alil.

Men der kan være tale om flere soldater, oplyser talskvinden. Hun mener, at informationerne kommer fra pålidelige kilder, men de er ikke fyldestgørende, lyder det.

Ifølge Ravina Shamdasani tyder intet på, at den internationale koalitions luftstyrker har dræbt civile.

/ritzau/Reuters/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx