Af Ritzau - 11/08-16 18:01

Tysk politi og militær optrapper antiterror-samarbejdeTysk politi og militær optrapper antiterror-samarbejde

Politi og militær skal optrappe antallet af fælles antiterror-forberedelser, udtaler tysk minister.

storybild

Det er nødvendigt hele tiden at følge med situationer under konstant forandring i forberedelserne på terrorangreb, siger Tysklands forsvarsminister, Ursula von der Leyen, som blandt andet henviser til de blodige terrorangreb i Frankrig. (Billede: Free/Ida Meyer)

Tysklands forsvarsminister siger, at forbundsrepublikken ligger i et "krydsfelt for terrorisme", og hun ønsker at få udviklet planer for mere fælles træning mellem politi og militær som forberedelse på mulige omfattende angreb.

Ursula von der Leyen, der torsdag talte på et operationscenter i byen Uedem nær Düsseldorf og den hollandske grænse, siger, at militær og politi allerede arbejder tæt sammen i et katastrofeberedskab.

- Der er gjort forberedelser til forsvar mod angreb som det, der skete den 11. september 2001, og der er gjort forberedelser til forsvar mod kemiske og biologiske trusler, men det er nødvendigt hele tiden at følge med situationen, der er under konstant forandring, siger Ursula von der Leyen og tilføjer:

- Hele debatten om at bruge militæret i sådanne situationer er vigtig, fordi vi nu pragmatisk forbereder os på situationer, som vi ikke kunne forestille os før angrebene i Paris og Bruxelles.

Den tyske forsvarsminister siger, at "vi ved alle, at Tyskland længe har været i et krydsfelt for terrorismen. Vi må være forberedt."

Den tyske indenrigsminister, Thomas de Maizière, havde tidligere torsdag sagt i Berlin, at forbundsrepublikken må bruge betragteligt flere penge på politi og sikkerhedsstyrker og skabe en særlig enhed for at imødegå IT-kriminalitet og terrorisme samt skærpe kursen over for kriminelle udlændinge.

De Maiziere afviste et krav fra flere delstater om at ophæve regler om dobbelt statsborgerskab for børn født i Tyskland af udlændinge.

Von der Leyen og de Maiziere opfattes begge som meget sandsynlige efterfølgere for forbundskansler Angela Merkel.

Von der Leyen siger, at militæret kan hjælpe politiet, når det er overbelastet efter angreb frem for, at der bedes om forstærkninger i Frankrig, Østrig og andre lande.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx