Af Ritzau - 20/06-17 21:29; Opdateret: 20/06-17 22:30

Banegård evakueret under bombealarm i BruxellesBanegård evakueret under bombealarm i Bruxelles

En mindre eksplosion har lydt på hovedbanegården i Bruxelles. Øjenvidner melder om en mand med bombebælte.

Tilføjer, at oplysning om bombebælte kommer fra øjenvidner.

Belgiske soldater har tirsdag aften ved 21-tiden "neutraliseret" en person på hovedbanegården i Bruxelles. Det oplyser en talsmand for politiet ifølge Reuters.

Han kan ikke umiddelbart bekræfte meldinger i belgiske medier om, at den pågældende bar et bombebælte. Oplysningerne kommer fra øjenvidner, som blandt andet avisen Le Soir har talt med.

Øjenvidner siger ligeledes ifølge nyhedsbureauet AFP, at manden råbte "Allahu Akbar" - "gud er stor".

Ifølge tv-stationen RTBF's oplysninger har sikkerhedsstyrker på stedet skudt manden.

Polititalsmanden kan ifølge Reuters ikke bekræfte, om manden er såret eller dræbt.

- Der var en ulykke på hovedbanegården. Der var en eksplosion omkring en person. Den person blev neutraliseret af soldater, der var på stedet, siger talsmanden.

- På nuværende tidspunkt er politiet til stede i stort antal på stationen, og alt er under kontrol, tilføjer han.

Ud over den pågældende person, der er "neutraliseret" af sikkerhedsstyrker, er ingen kommet til skade, oplyste politiet kort forinden.

Politiet har afspærret området ved banegården.

Grand Place i den centrale del af Bruxelles skulle ligeledes være ryddet, skriver den belgiske avis Le Soir. Flere brugere på sociale medier poster dog billeder af en menneskefyldt plads ved 21.30-tiden.

Foruden hovedbanegården blev også den nærliggende metrostation evakueret, og flere buslinjer er blevet omdirigeret, rapporterer RTBF.

I forvejen er beredskabet i hovedstaden og andre dele af Belgien forhøjet, siden en metrostation og lufthavnen i Bruxelles blev ramt af terrorangreb i marts sidste år.

Soldater holder vagt på blandt andet hovedbanegården. Ifølge de foreløbige meldinger var det soldater, der tirsdag aften skød en mistænkelig mand.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx