Af - 14/10-16 16:06

Videnskaben har talt: Derfor elsker mænd brysterVidenskaben har talt: Derfor elsker mænd bryster

Mand, næste gang du falder i svime over en kvindes fortrin, kan du med rette give evolutionen skylden.

Bildstrecke im Grossformat »

Store og små. Lange og korte. Ægte og kunstige.

Om man er mand eller kvinde, kan det svært at holde øjnene fra et par flotte bryster, men der er en grund til, at mænd har lidt sværere ved at holde øjenkontakten, når de bliver præsenteret for et dragende forparti.

Ja, faktisk er der en helt masse årsager. Det skriver Videnskab.dk, der, i forbindelse med et læserspørgsmål, har talt med to eksperter på området.

Her er fire af grundene til, at mænd elsker bryster:

Brysterne har erstattet numsen

For fire millioner år siden rejse mennesket sig op og begyndte at gå på to ben, hvorfor brysterne pludselig fik en mere central rolle end numsen, da samlejet ikke længerede foregik bagfra, men forfra, fortæller professor i social- og personlighedsopsykologi ved Aarhus Universitet Henrik Høgh-Olesen til Videnskab.dk.

I denne alder stopper  bryster i virkeligheden med at vokse
I denne alder stopper bryster i virkeligheden med at vokse

Ni ting du muligvis ikke vidste om kvinders undertøj
Ni ting du muligvis ikke vidste om kvinders undertøj

Bryster vidner om sundhed og gode gener

- Kvinder med mere symmetriske bryster giver mere mælk, får flere børn og har lavere risiko for brystkræft. Derfor er det et tegn på sundhed, uforstyrret udvikling og gode gener, hvis dine bryster er symmetriske. Hvor symmetrisk kroppen er afspejler, hvor godt man er opfostret, siger Jes Søe Pedersen, der er evolutionsbiolog og lektor på Center for Social Evolution på Biologisk Institut ved Københavns Universitet til Videnskab.dk.

Bryster udstråler kønsmodenhed

Modsat dyr udskiller menneskekvinder ikke nogen duft, når de er kønsmodne og har ægløsning, hvorfor kvinder i tidernes morgen i stedet måtte udvikle bryster som indikation på at de var klar til at få børn - og altså ikke for at kunne amme.

Vi har ikke bryster for at kunne amme

Var brysterne kun til for at kunne amme, var det kun nødvendigt for kvinder at have en lille a-skål, fortæller Jes Søe Pedersen, der er evolutionsbiolog og lektor på Center for Social Evolution på Biologisk Institut ved Københavns Universitet til Videnskab.dk, og siger, at det er meget sandsynligt, at bryster dermed er udviklet som en slags reklame til mænd.

Derfor er 18-årige Johanna topløs på sit skolefoto
Derfor er 18-årige Johanna topløs på sit skolefoto

Sofia-Silje malker sine bryster: - Det gør mig liderlig
Sofia-Silje malker sine bryster: - Det gør mig liderlig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx