21/09-13 19:48; Opdateret: 22/09-13 08:41

Tunesien vil stoppe kvinders sexrejser til SyrienTunesien vil stoppe kvinders sexrejser til Syrien

Tunesiske kvinder tager til Syrien for at trøste militante med "jihad-sex", siger minister i Tunis.

storybild

Billede fra d. 28. juli i år af syriske oprørere i byen Aleppo i Syrien. (Billede: Polfoto)

Tunesiens kvindeministerium er ved at forberede et indgreb, der skal imødegå, at et voksende antal kvinder rejser til Syrien på en såkaldt "sex-jihad" for at trøste militante oprørere.

LÆS OGSÅ: Sex-Jihad: Kvinder rejser til Syrien og returnerer gravide

- Ministeriet agter at øge samarbejdet med både regeringen og private organisationer om at bekæmpe denne udvikling på en passende måde, siger ministeriet i en erklæring.

- Ministeriet vil arbejde for at øge informationer, uddannelser og selverkendelse hos kvinder og familier for at advare dem om farerne ved denne praksis, heddet det i en erklæring fra ministeriet, der nu har nedsat en arbejdsgruppe.

Indenrigsminister Lotfi ben Jeddou fortalte torsdag det nationale parlament, at tunesiske kvinder var rejst til Syrien, hvor "de havde seksuelle forhold med 20, 30, 100" militante.

- Efter deres seksuelle forhold, som de har i den hellige krigs navn, kommer de gravide hjem, sagde han.

Ben Jeddou uddybede ikke, hvor mange tunesiske kvinder der er kommet gravide hjem efter forhold til "jihad-krigere" i Syrien.

I en erklæring lørdag siger sundhedsministeriet i Tunis, at det har bemærket en "stigning i antallet af unge kvinder, som begiver sig af sted på "jihad al-nikah" (seksuel hellig krig, red.), men det angiver ingen konkrete tal.

Jihad al-nikah tillader udenomsægteskabelige forhold med flere forskellige partnere og anses af nogle radikale grupper for at være en legitim form for hellig krig.

Der har været medierapporter om, at hundredvis af tunesiske kvinder er rejst til Syrien med dette formål, mens hundredvis af unge tunesiske mænd har tilsluttet sig oprørerne for at bekæmpe Bashar al-Assads regime.

Ben Jeddou siger, at 6000 af "vore unge"er blevet forhindret i at tage af sted siden marts. Blandt andet er grænsekontrollen blevet styrket for at hindre unge tunesere i at rejse til Syrien.

Ifølge medierapporter har tusindvis af tunesere de seneste 15 år sluttet sig til jihadister forskellige steder i verden - blandt andet i Afghanistan, Irak og Syrien.


LÆS OGSÅ: Assad holder aftale om kemiske våben

LÆS OGSÅ: Putin har tillid til Syrien om kemisk afvæbning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Miss Danmark overrasker:...
bt.dk
Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Søren Østergaard kom til at købe...
bt.dk
Peter Schmeichel i modvind: Udbetaler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx