Af - 21/10-16 15:29

Australien i chok: 'Tinder-morderen' frikendt for ung kvindes dødAustralien i chok: 'Tinder-morderen' frikendt for ung kvindes død

26-årige Warriena Wright faldt 14 etager ned fra en balkon under Tinder-date.

Bildstrecke im Grossformat »

En af årets mest opsigtsvækkende retssager i Australien har efterladt landet i en tilstand af chok og vrede.

30-årige Gable Tostee er blevet pure frikendt for både drab og manddrab i forbindelse med 26-årige Warriena Wrights død i 2014.

Kvinden faldt 14 etager ned fra hans balkon i byen Surfers Paradise på den australske østkyst under en date.

De havde mødt hinanden gennem dating-appen Tinder, og satte efter blot fem beskeder frem og tilbage hinanden stævne på en bar, inden turen gik hjem til Tostee, hvor alt gik galt.

Lydoptagelser fra Gable Tostees telefon afslører, at de på den skæbnesvangre aften var blevet meget fulde, og skændtes intenst i timerne op til Wrights død.

Kvinden var efter al sandsynlighed den første af de to, som gjorde skænderiet fysisk, da hun smed tunge genstande efter Tostee, der svarede igen med alvorlige trusler.

Han sagde blandt andet:

- Du er heldig, at jeg ikke allerede har kastet dig udover balkonen, din sindssyge kælling.

Ville undslippe Tinder-date: Faldt 14 etager og døde
Ville undslippe Tinder-date: Faldt 14 etager og døde

Kort efter låste han hende ude på sin balkon. Af årsager, som aldrig er blevet 100 procent belyst, faldt eller kravlede hun efterfølgende ud over balkonens rækværk og døde på stedet, da hun ramte jorden 14 etager nede.

Den dramatiske retssag startede 10. oktober, og blev afsluttet torsdag, da en enig jury frikendte Gable Tostee for ansvar i kvindens død.

En afgørelse, som har chokeret Australien, og lagt yderligere på befolkningens i forvejen store had til ham.

I de seneste to år siden ulykken har pressen skrevet ubønhørligt om den unge mand, der er blevet stemplet som kvindehader.

Han var inden den skæbnsvangre Tinder-date kendt som en hjerteknuser, der blærede sig med sine mange erobringer, og tilsyneladende betragtede kvinder mere som trofæer end personer, hvilket har været medvirkende til at gøre ham til en national skurk.

Da sagen startede var han forlængst blevet stemplet som morder af offentligheden og den mere kulørte del af australsk presse, men i sidste ende vurderede juryen, at han havde gjort sit bedste for at lette en tilspidset situation, da han valgte at bruge magt til at låse hende ude på sin balkon.

Der er ingen beviser for, at han var til stede på balkonen, da hun faldt i døden.

Sagen er afgjort ved Australiens højesteret og kan ikke ankes af anklagemyndigheden, og Gable Tostee er dermed en fri mand.

Kilder: 1 - 2.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx