Af - 21/08-16 09:09

Synderen er fundet: Dette dyr gav mennesket sin første forkølelseSynderen er fundet: Dette dyr gav mennesket sin første forkølelse

Ligger du hjemme i sengen med en forkølelse og snøfter i stedet for at være ude og more dig, så har forskere nu fundet ud af, hvem du med god samvittighed kan skyde skylden på.

storybild

Synderen viste sig at være kamelen. (Billede: Scanpix/HIMANSHU SHARMA)

Mennesket har ikke altid døjet med den irriterende forkølelse, som kan slå selv den stærkeste i jorden med snøften og stoppede bihuler. Det var nemlig først i mødet med kamelen og dromedaren, at mennesket kom i kontakt med sygdommen - som så har hængt ved lige siden.

Det skriver The Independent.

Træt af forkølelser? Få en tatovering
Træt af forkølelser? Få en tatovering

Forskere fra Universitetshospitalet i Bonn, Tyskland, undersøgte egentlig sygdommen MERS, der oprindeligt stammer fra Mellemøsten, da de gjorde deres forkølelses-opdagelse. Forskerne opdagede, at den almindelige forkølelse deler ophavsland med den farlige infektion MERS.

- I vores MERS-efterforskning undersøgte vi cirka 1.000 kameler for coronavirus (regnes som årsagen til blandt andet SARS og MERS, red.) og blev overraskede over at finde patogener, der er relateret til HCoV-229E - den almindelige forkølelse - i næsten seks procent af vores sager, siger én af studiets forskere, professor Christian Drosten, til The Independent.

Hun troede hun var forkølet efter tre lægebesøg: Men virkeligheden var en helt anden
Hun troede hun var forkølet efter tre lægebesøg: Men virkeligheden var en helt anden

Efter at have taget flere forskellige prøver af forkølelses-patogenerne i kamelerne kunne forskerne konkludere, at forkølelsen hos kameler har evnen til at springe fra kamel til menneske.

Derfor mener forskerne nu, at synderen til vores forkølelse skal findes hos kamelen.

'Hvad fejler du'? Mange chefer overskrider denne regel
'Hvad fejler du'? Mange chefer overskrider denne regel

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx