Af - 06/03-16 17:42

Ny forskning viser: Drik én procent mere vand og tab digNy forskning viser: Drik én procent mere vand og tab dig

Et amerikansk studie viser, at hvis du drikker bare en procent mere vand om dagen, reducerer du dit totale daglige kalorieindtag.

Bildstrecke im Grossformat »

Der er ingen undskyldninger - drik vand, det er sundt for dig, og farligt, hvis du lader være.

Det kan synes ret logisk - drik dig mæt i postevand, så drikker du færre sukkerholdige læskedrikke.

Men ikke desto mindre, har et nyt amerikansk studie med mere end 18000 deltagere slået fast, at der er en klar sammenhæng mellem højere vandindtag og lavere kalorieindtag. Det skriver Illinois Universitet, som står bar undersøgelsen.
Af de deltagende i undersøgelsen, der forhøjede deres vandindtag med en procent, observerede man at størstedelen også sænkede deres samlede indtag af mættet fedt, sukker, natrium og kolesterol.

De der hævede deres vandindtag med mellem 2,5 og 7 deciliter om dagen formindskede deres kalorieindtag med mellem 68 og 205 kalorier - dagligt. Samme deltagere indtog også mellem 5 og næsten 18 gram mindre sukker.

Undersøgelsen beregnede den mængde vand, hver deltager indtog som en procentdel af hele deres daglige indtag af vand via mad og drikkevarer. Drikkevarer som usødet te, urtete og kaffe blev ikke talt med som rent vand, men vejede med i regnestykket over deltagernes daglige indtag.

I gennemsnit indtog deltagerne omkring en liter rent vand om dagen. Det rene vand udgjorde lidt mere end 30 procent af deltagernes daglige indtag af væske via mad og drikke.

- Resultaterne tyder på, at der måske er baggrund for at lave universelle nærings- og oplysningskampagner, som fremmer almindeligt vandindtag i stedet for drikkevarer med kalorieindhold, forklarer professor Ruopeng An, som er forskeren bag undersøgelsen.

Effekten af det højere vandindtag var sammenlignelig på tværs af etnicitet, uddannelse, indkomst og kropsvægt.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Nikolais modeloptræden deler...
bt.dk
Prins Henriks nevø afslører private...
bt.dk
Andreas Christensen scorede...
bt.dk
Simpelthen fantastiske Simple Minds:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx