Af Ritzau - 16/08-16 15:52

Tyrkiets regeringschef trækker i land med dødsstrafTyrkiets regeringschef trækker i land med dødsstraf

Premierministeren i Tyrkiet ser ud til at nedtone tidligere meldinger om indførelse af dødsstraf.

storybild

Tyrkiets præsident og regering har i flere uger talt om, at dødsstraffen måske skal genindføres. Nu antyder premierminister Yildirim, at der måske er andre muligheder. (Billede: Scanpix/Adem Altan)

Efter kupforsøget i Tyrkiet i midten af juli har præsident Recep Tayyip Erdogan talt åbent om, at der måske skal indføres dødsstraf i landet, for det er noget, som befolkningen ønsker.

Tyrkiet havde dødsstraf frem til 2004, men den blev afskaffet for at gøre Tyrkiet klar til at blive EU-land. Genindføres dødsstraffen, er det en hindring i Tyrkiets proces for at blive medlem af EU.

Nu siger Binali Yildirim, den tyrkiske premierminister, at dødsstraffen måske heller ikke er den bedste løsning, hvis der virkelig skal falde en streng straf.

- Der er værre måder at dø på end at blive henrettet, sagde han tirsdag i parlamentet i Ankara, Tyrkiets hovedstad.

Ifølge Yildirim vil en upartisk og retfærdig retssag være en værre straf for kupmagerne fra 15. juli end dødsstraf.

Det er nye toner fra premierministeren, efter at Erdogan tidligere i august sagde, at hvis befolkningen ønsker at få genindført dødsstraf, så vil politikerne følge folkets vilje.

Det franske nyhedsbureau AFP noterer, at Erdogan i sine seneste taler heller ikke har nævnt dødsstraffen.

Forholdet mellem den tyrkiske ledelse og EU er allerede blevet forværret efter kuppet, idet Erdogan og regeringen har slået ned på mange statsinstitutioner.

Titusindvis af mennesker inden for militæret, undervisningsinstitutioner, retsvæsnet og andre offentlige kontorer er blevet afskediget med den begrundelse, at de støttede kupmagerne fra militæret.

Den seneste henrettelse i Tyrkiet fandt sted 25. oktober 1984 efter et kup i 1980. Det var Hidir Aslan, en militant venstreorienteret, der blev hængt.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Tori lever som voksen-baby: Har endda...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx