Af - 13/11-15 16:50

Er det her nøglen til danskernes lykke?Er det her nøglen til danskernes lykke?

Amerikanerne er i øjeblikket meget optaget af Danmark, og hvad der ligger bag vores lykke. Læs deres bud her.

Bildstrecke im Grossformat »
Det kan være svært at hygge, hvis ikke man er dansker. Derfor har den amerikanske klummeskribent Jessica Alexander samlet fem gode råd til at efterligne dansk hygge. Klik gennem galleriet og læs hendes råd. Lad paraderne falde. Du vil ikke blive angrebet under hygge-mode, og du angriber heller ikke nogen tilbage. Når vi dropper at forsøge at bevise noget, bliver vi alle forbundet på en meget mere ægte måde. Konkurrence, praleri og laden som om får os ikke til at rykke tættere sammen - nærmere længere fra hinanden. Hvis emnet er for seriøst eller kontroversielt, så er det ikke hyggeligt. Hygge er at balancere ebbe og flod af diskussionen på en lethjertet måde. Fokus er på øjeblikket og at være i det. Vi har masser af tid til at debattere og skændes i hverdagen, men hygge handler om at nyde maden og selskabet. Alle tænker på, hvad de kan gøre for at bidrage til fællesskabet, uden at blive bedt om det. Det får hele holdet til at flyde bedre, og ingen ender op med at gøre alt arbejdet. Når alle arbejder sammen om at tilberede, servere og konversere, så er hyggen på sit højeste. Hygge handler om at skabe et midlertidigt ly for social klatring, netværkeri, konkurrence og materialisme. Et sted, hvor alle kan slappe af og åbne deres hjerter uden fordømmelse - lige meget hvad, der sker i deres liv. I medgang og modgang er dette sted helligt og problemer må blive efterladt udenfor. Det er specielt, fordi det giver familier og venner mulighed for altid at kunne være sammen uden fordømmelse. Det kan være svært for en ikke-dansker at hygge. Ingen tager 'scenen', ingen praler eller beklager sig, ingen er negative og alle forsøger at være sammen uden at skændes: Det er svært for mange familier. Men afkastet er enormt. Det føles fantastisk at dele drama-frie øjeblikket med dem, du holder af.

I den seneste tid har Danmark været på amerikanernes læber.

Vores lille land højt mod nord er blevet trukket ind i den amerikanske præsident-valgkamp - ikke mindst på grund af demokraten Bernie Sanders, der mener, USA kan lære meget af vores samfundsopbygning.

Kun for mænd: Se hvordan Valentinsdag kan give dig mere sex og lykke
Kun for mænd: Se hvordan Valentinsdag kan give dig mere sex og lykke

- Vi skal kigge mod lande som Danmark, hvis vi vil være et lykkeligere land, har demokraten blandt andet sagt i forbindelse med valgkampen.

Det har fået amerikanerne til at grave i, hvad der ligger bag danskernes lykke - også den amerikanske psykolog og klummeskribent Jessica Alexander.

Grineflip: En kop kaffe til over 400.000 kroner!?
Grineflip: En kop kaffe til over 400.000 kroner!?

Hun har slået sig sammen med den danske psykoterapeut Iben Sandahl og skrevet en bog om nøglen til den danske lykke.

De to mener nemlig, at danskernes evne til at hygge er en stor del af grunden til, at vi gang på gang scorer højt i de globale lykke-undersøgelser.

Danmark giver en hjertevarm lære videre til vores engelske naboer
Danmark giver en hjertevarm lære videre til vores engelske naboer

I en klumme i Huffington Post kommer Jessica Alexander med gode råd til, hvordan udlændinge kan lære at hygge på ægte dansk manér.

Læs hendes råd i galleriet øverst.

LÆS OGSÅ: Danskerne arbejder 30 minutter mere om ugen

LÆS OGSÅ: 1 ud af 5 unge vil ofte hellere være sammen via de sociale medier end personligt

LÆS OGSÅ: Klippekort til ældre bruges på hygge

LÆS OGSÅ: KLUMME: Sluk skærmen, tænd dit sexliv

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx