Af - 26/12-15 09:25; Opdateret: 26/12-15 09:35

Flygtning vandt eftertragtet milliongevinst i julelottoFlygtning vandt eftertragtet milliongevinst i julelotto

For otte år siden kom 35-årige Ngame som flygtning til Spanien i en overfyldt træbåd. I dag kan han kalde sig millionær, efter han i onsdags vandt et traditionsrigt, spansk julelotto.

storybild

(Billede: Polfoto)

Julen er hjerternes fest.

Det udsagn kan den 35-årige senegalesiske flygtning Ngame nok skrive under på.

I onsdags havde han – ligesom tusindvis af andre spaniere – spenderet 20 euro på en lodseddel til det traditionsrige julelotteri El Gordo. Og da numrene blev trukket ud, måtte Ngame gnide sig en ekstra gang i øjnene.

Kæmpe lottogevinster får ikke danskerne til at kvitte jobbet
Kæmpe lottogevinster får ikke danskerne til at kvitte jobbet

Ngames lod, som havde nummer 79 140, blev trukket ud som vinder, og sammen med 1.600 andre spaniere kunne Ngame juble over en gevinst på 437.000 euro – cirka 3.260.000 danske kroner.

- Jeg kan slet ikke begribe det. Jeg kan sige så meget, at visse dage havde vi (ham og hans kone, red.) ikke engang fem euro til deling, siger Ngame til den lokale avis La Voz de Almeria.

Det skriver The Guardian.

For otte år siden så virkeligheden noget anderledes ud for Ngame og hans kone. Her kom de som flygtninge til Tenerife fra Marokko i en lille træbåd og blev i sidste øjeblik reddet fra forlis af den spanske kystvagt. Siden har de fået en søn, og Ngame har forsørget familien ved at arbejde midlertidigt på gårde og frugtplantager.

Ung mand deltog i 1.000 konkurrencer: Så mange vandt han!
Ung mand deltog i 1.000 konkurrencer: Så mange vandt han!

Med pengene fra julelotteriet, går den lille familie uomtvisteligt en ny dagligdag i møde, men over for La Voz de Almeria forsikrer Ngame, at han ikke vil lade millionerne stige ham til hovedet:

- Vi må holde begge ben på jorden og holde fast i de venner, vi altid har haft, siger Ngame.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx