Af - 20/09-14 17:48

Sund frokost? Fire-årige børn får serveret én nugget til frokostSund frokost? Fire-årige børn får serveret én nugget til frokost

I Birmingham har denne nugget skabt debat blandt forældre og politikere.

storybild

(Billede: Polfoto)

Kendiskokken Jamie Oliver har tidligere forsøgt at ændre på briternes madvaner. Især den gratis mad, som børnene får i skolen, har været prioriteret af den rødhårede kok.

I en række programmer viste han, hvor grelt det stod til. Det skyldtes især den forarbejdede mad, som børnene som udgangspunkt selv valgte frem for de sunde alternativer.

Nu bliver det nemmere for dig at lave mad
Nu bliver det nemmere for dig at lave mad

Og nu har en skole i Birmingham forarget briterne, da det er kommet frem, at de serverede én enkelt nugget med lidt grønt og kartofler til børnene i det, som svarer til børnehaveklasse.

- Hele idéen med de gratis måltider er at sikre, at børnene får næringsrige måltider. I en klasse, jeg besøgte, fik børnene hverken frisk frugt eller grøntsager, siger byrådsmedlem Valerie Seabright til Daily Mail.

Udover utilfredsheden med de forarbejdede nuggets, så blev der også klaget over, at de yngste fik meget små portioner. De seksårige børn fik to nuggets, og de syvårige fik fire stykker.

- Det er alvorligt, for det her virker ikke. Jeg synes, at vi skal sørge for, at personalet bliver bedre uddannet, så de ved mere om portionsstørrelser, siger byrådsmedlemmet og fortsætter:

McDonald's til ansatte: Spis ikke McDonald's
McDonald's til ansatte: Spis ikke McDonald's

- Der er afsat den samme mængde penge til hvert enkelt barn, så det er lidt frækt af firmaet at give børnehaveklassebørnene mindre.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx