Af - 03/12-15 15:47

Vil du klone dig selv? Kinesisk fabrik er klar til at klone menneskerVil du klone dig selv? Kinesisk fabrik er klar til at klone mennesker

Kinesisk forsker påstår, han kan klone mennesker. Alligevel holder han igen med at bruge teknologien.

storybild

Fosteret på dette billede er omkring 18 uger gammelt. Det stammer fra samlingen på Medicinsk Museion og er formentlig fra begyndelsen af 1900-tallet. (Billede: Polfoto/Tobias Selnæs Markussen/Arkiv)

Den kinesiske forsker Xu Xiaochun, som står bag verdens største kloningsfabrik Boyalife Group påstår, at det nu kan lade sig gøre at klone mennesker.

I øjeblikket arbejder hans firma med at klone andre primater for bedre at kunne teste dem for sygdomme, og derfra er der ikke langt til også at klone mennesker, siger forskeren til nyhedsbureauet AFP. Det skriver Discovery News.

Overrasket? Dette køn har nemmest ved at finde vej
Overrasket? Dette køn har nemmest ved at finde vej

Men selv om teknologien efter sigende skulle ligge klar, holder den kinesiske forsker dog igen med at klone mennesker. Han frygter nemlig reaktionerne, hvis han begynder.

Der er nemlig mange etiske overvejelser bag at klone mennesker, og netop derfor har den kinesiske kloningsfabrik endnu ikke foretaget kloningsforsøg med mennesker.

Forsker: Her er fremtidens trendy børne-navne
Forsker: Her er fremtidens trendy børne-navne

- Teknologien er her allerede, og hvis det er tilladt, tror jeg ikke, der er andre firmaer, der er bedre end os til at udvikle den, siger Xu Xiaochun til AFP.

Men forskeren vil ikke afvise, at de menneskelige værdier kan ændre sig, så det med tiden vil blive accepteret at klone mennesker.

Nyt eksperiment: Der er ikke noget, der hedder
Nyt eksperiment: Der er ikke noget, der hedder "kræsen"

- Som det ser ud nu, er den eneste mulighed for at få et barn enten at være dets mor eller far. Måske vil vi i fremtiden have tre muligheder i stedet for bare ét: Enten er barnet halv dig, halv din partner, men du vil også have mulighed for at barnet er 100 procent dig eller 100 procent din partner, siger den kinesiske forsker til AFP.

I øjeblikket arbejder Boyalife Group og deres partnere på at bygge en helt ny fabrik i den kinesiske kommune Tianjin i det nordlige Kina.

Nettet undres: Derfor går høns med plasticbriller
Nettet undres: Derfor går høns med plasticbriller

Fabrikken skal inden for de kommende syv måneder sætte gang i produktionen af en million klonede køer inden 2020.

Men køerne er kun begyndelsen. Fabrikken skal med tiden også klone fuldblods væddeløbsheste, kæledyr, politihunde - og endda mennesker.

LÆS OGSÅ: Professor i etik: - Helt ok at studerende tager 'study drugs'

LÆS OGSÅ: Etisk nævn ser på HPV-kampagne betalt af industrien

LÆS OGSÅ: Etisk Råd: Skærp håndteringen af sundhedsdata

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx