Af - 11/04-15 12:09

Supersjælden omvendt-albinoflamingo set på populært feriemålSupersjælden omvendt-albinoflamingo set på populært feriemål

Det er bare anden gang, at den sorte flamingo er blevet set...

En ekstrem sjældens sort flamingo er blevet set på Cypern onsdag. Den sorte fugle kan være den eneste af sin slags.

Det skriver The Independent.

Flamingoen er helt sort bortset fra nogle enkelt hvide fjer på dens ende. Fuglen blev observeret, da miljøforkæmpere på øen, hvor mange holder ferie, holdt deres årlige opgørelse over flamingobestanden.

Den sorte flamingo er kun blevet set en gang tidligere i ornotologisk historie, og det var i Israel i 2014. Eksperterner tror, at der kan være tale om den samme fugl, hvilket gør synet af den fascinerende flamingo ved saltsøen Aktoriri på Cypern til et kup for fugleinteresserede.

Sjove billeder! Nettet går i selvsving over fugls lift af væsel
Sjove billeder! Nettet går i selvsving over fugls lift af væsel

Omgivet af sine artsfæller, stikker den store sort fugle noget ud. Normale flamingoer, af den lyserødlige variant, får deres farve fra farvestofferne i de skaldyr, som de spiser, men forklaringen på, hvorfor den supersjældne flamingo er formentlig helt anderledes.

Eksperter mener, at farven stammer fra en genetisk mutation, der gør, at flamingoen producerer meget mere af farvestoffer melanin end dens mindre opsigtsvækkende fuglefæller. Det betyder, at den bliver meget mørkere end den lyserøde tone, som man normalt kender fra flamingoer.

Fuglekrig: Hejre kanøfler hermelin efter spætteangreb
Fuglekrig: Hejre kanøfler hermelin efter spætteangreb

Og den sorte fugl er et virkelig sjælden syn, mener de lokale miljømyndigheder.

- En melanin-eksemplar er et meget, meget sjældent syn... Den er praktisk talt det modsatte af en albino, og den producerer meget mere melanin end normalt, siger Pantelis Charilaou, der er chef hos miljøgrenen af British Sovereign Bases.


LÆS OGSÅ: Terror-ugle hærger hollandsk by: Går efter svagelige

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx