Af - 30/08-16 18:46

Efter Harambes død: Præsidentkandidat vil befri alle primaterEfter Harambes død: Præsidentkandidat vil befri alle primater

Store aber skal have rettigheder, lyder det tre måneder efter den 17 år gamle gorilla blev skudt i sin indhegning.

Bildstrecke im Grossformat »

Den amerikanske præsident Jill Stein, der stiller op for Green Party, luftede søndag på twitter, at ingen primater bør blive holdt i fangenskab.

Udmeldingen kommer blot 14 dage efter, at præsidentkandidaten høstede den samme popularitet i meningsmålingerne i staten Texas som den afdøde gorilla Harambe. En 17 år gammel gorillahan, der blev skudt i sin egen indhegning i en zoologisk have i Cincinnati, da et treårigt barn havde forvildet sig ind til de store aber.

Zoo bønfalder: Stop med at joke om vores døde gorilla
Zoo bønfalder: Stop med at joke om vores døde gorilla

- Harambe blev dræbt af en zoo, der tjener penge på at sælge billetter til at se dyr i fangenskab, inklusiv primater. Selv om træningen af gode beredskabsfolk kunne have forebygget sådan et katastrofalt udfald, så mener the Green Party (et parti udenfor de to store partier Demokraterne og Republikanerne red.), at fangenskab til den slags formål er etisk forkert og fundamentalt udnyttende - og det burde være ulovligt, skriver præsidentkandidaten.


Mor slipper for tiltale selv om dreng slap ind til gorilla
Mor slipper for tiltale selv om dreng slap ind til gorilla

Den kvindelige præsidentkandidat peger på strømninger i Europa, hvor dyr i stigende grad får rettigheder.

- Ikkemenneskelige primater burde have en lovformelig ret til at leve i frihed eller, hvis det er nødvendigt, i beskyttede centre, der kun er designet til helbredsmæssig genoptræning, miljømæssig assistance eller truede arter, lyder det fra præsidentkandidaten.

Nettet koger efter gorilla er blevet skudt i zoo
Nettet koger efter gorilla er blevet skudt i zoo

Twitterudmeldingen kom stort set på tremånedersdatoen for gorillaen Harambes død 28. maj. I kølvandet på gorilladrabet kritiserede flere, at det var den store abe, der måtte lide døden for den menneskelige fejl, at et barn slap ind i indhegningen.

H/T: Independent.

LÆS OGSÅ: Se billedet: Treårig fanget hos gorilla - dyrepasserne havde kun ét valg

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Derfor kan Trumps handelskrig blive...
bt.dk
LIGE NU: Politiet søger vidner til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx